Van Avermaet: "Het zat eraan te komen, denk dat ik klaar ben voor het WK"

  Van Avermaet (midden) met Ulissi en Cortina op het podium.

  Van Avermaet (midden) klopte in de sprint Ulissi en Cortina.

  Na zijn winst gisteren in de GP van Montréal mag het stilaan duidelijk zijn dat Greg Van Avermaet (CCC) er over twee weken zal staan op het WK in Yorkshire. Zijn overwinning in Canada zorgt alvast voor het nodige vertrouwen. "Ik denk dat ik er klaar voor ben", zegt Van Avermaet.

  "Koers verliep precies zoals ik het wou"

  Het was een succesvol Canadees tweeluik voor onze landgenoot Greg Van Avermaet (CCC). Vrijdag was hij al 3e in de GP van Québec en gisteren deed hij nog beter met winst in de GP van Montréal. 

   

  "Ik ben uiteraard zeer gelukkig dat ik win in Montréal", vertelt een tevreden Van Avermaet. "De wedstrijd verliep in de finale precies zoals ik het wou. Ik weet dat ik op het einde van een zware koers nog een goede sprint in de benen heb. "

   

  Van Avermaet reed dit seizoen vaak top 10 en stond ook regelmatig op het podium, maar een echt grote overwinning bleef uit. Tot nu. "Als je dicht bij een overwinning bent, mis je eigenlijk niet veel om wél te winnen. Ik heb zelf nooit gepanikeerd, maar het is natuurlijk leuker als je wint. In het voorjaar was het telkens net niet. Ook in de Tour was ik nooit veraf en in de Clasica San Sebastian werd ik 2e." 

   

  "Dan begin je toch wat te twijfelen. Ik ben al het hele seizoen geweldig in vorm, maar winnen blijft het belangrijkste. Nu is het eindelijk gelukt en dat is zowel voor mezelf als voor mijn team het voornaamste. Ik ben super blij."

   

  Ik heb nooit gepanikeerd, maar wel getwijfeld na al die ereplaatsen.

  Greg Van Avermaet

  "Goed voor WK-moraal"

  "Ik voelde de laatste tijd dat die overwinning eraan zat te komen, maar je moet het natuurlijk altijd nog waarmaken. In Québec was ik al goed, hier in Montréal maak ik het af. Ik win niet zo vaak, dus ik ga er zeker van genieten."

   

  Van Avermaet maakt ook een statement voor het WK in Yorkshire. "Deze wedstrijden in Canada liggen me heel goed. Ze zijn gelijkaardig aan het WK-parcours. De omloop in Yorkshire moet me liggen en ik ben blij met mijn huidige vorm, dat is het belangrijkste. Deze overwinning is goed voor het moreel voor het WK. Ik denk dat ik er klaar voor ben."

  Ik denk dat ik klaar ben voor het WK.

  Greg Van Avermaet