Speeldag 7 in beeld: Gent jent, Charleroi pleziert met tifo

  spandoek in Gent

  Zo verwelkomen de fans van AA Gent die van KV Mechelen.

  Na de interlandbreak is er weer gevoetbald in de Jupiler Pro League. De leukste video's op en naast het veld vindt u hier.

  Tifo 1: "Gent gaat naar de Europa League, jullie niet”

  Nu donderdag gaat de poulefase in de Europa League van start. De fans van AA Gent strooien nog eens zout in de wonde van KV Mechelen. Na Operatie Zero gaat de bekerwinnaar niet Europa in, de verliezende cupfinalist AA Gent wel.

   

  "Gent gaat naar de Europa League, jullie niet", staat er op twee grote spandoeken.

  Tifo 2: Mazzu warm onthaald in Charleroi

  Na 6 succesvolle seizoenen keerde Felice Mazzu vrijdag een eerste keer terug naar Charleroi. De coach van Racing Genk kreeg er een warm onthaal.

   

  "Felice Mazzu, voor altijd kind van Charleroi", geven de supporters van de thuisploeg mee op een tifo.

  Liefde voor Mazzu is nog groot

  Sportief werd het een tegenvaller voor Felice Mazzu. Racing Genk verloor met 2-1 van Charleroi.

   

  Het hield de coach niet tegen om de fans van de winnaar uitgebreid te bedanken voor de jarenlange steun. Zij scandeerden Mazzu's naam en trakteerden hen op applaus.

  Moeskroen tikt Kortrijk(-fans) tureluurs

  De liefde tussen Moeskroen en KV Kortrijk is minder groot. Eerst begon de match een halfuur later. De reden? KVK-fans hadden zich vorig jaar misdragen in het station. Dus besliste Moeskroen de match iets later te laten beginnen, zodat fans van Kortrijk niet meer met de trein thuis konden geraken. 

   

  Daarna tikte Moeskroen KV Kortrijk ook nog eens tureluurs. Met 68 passes hield het thuisteam de bezoekers bijna 3 minuten aan het lijntje.

  Waasland-Beveren-spelers knock-out

  Ook de spelers van Waasland-Beveren waren even van de kaart. In de 95e minuut zag de rode lantaarn een eerste zege in rook opgaan. Het uitteam ging letterlijk tegen de grasmat.

  Dabila krijgt bal in kroonjuwelen

  Van je landgenoot moet je het hebben. In de Brugse derby krijgt de Ivoriaanse Cercle-verdediger Dabila een bal in zijn geslachtsdelen. De Ivoriaanse Club-verdediger Deli komt zich snel excuseren.

  Dutoit in het net

  In Oostende moet Dutoit niet alleen zijn team redden, de goalie moet ook zichzelf redden wanneer hij vast zit in het net na een lob van Standard-speler Mpoku.

  Dutoit redt

  William Dutoit staat bij momenten in een schietkraam tegen Standard. Dat het aan de kust bij een 1-4-nederlaag bleef, is zijn verdienste.