Klopp: "Manchester City is de beste ploeg ter wereld"

  " "

  Jürgen Klopp won vorig jaar met Liverpool de Champions League.

  Liverpool begint morgen zijn titelverdediging in de Champions League in Napels. Op de persconferentie wuifde Liverpool-coach Jürgen Klopp de suggesties weg als zou zijn team de favoriet zijn om de Europese trofee opnieuw in de lucht te steken.

  Voor Klopp is het duidelijk: "Wij kunnen niet het beste team van Europa zijn, omdat Manchester City de beste ploeg ter wereld is. En dat is volgens mij toch op dezelfde planeet", gaf de Duitser lachend een antwoord op de vraag naar Liverpools favorietenrol.

   

  "Ik heb geen idee of de teams anders tegen ons zullen spelen nu. Ik heb nooit eerder de Champions League gewonnen, ik hoop dat we daar klaar voor zijn."

   

  Klopp zegt wel dat de Europese bekerwinst vorig seizoen hem en zijn spelers niet veranderd heeft: "Je weet niet hoe makkelijk het is om normaal voort te blijven doen. Als je karakter hebt, verandert er niets. Dat is een belangrijke ervaring die we proberen toe te passen."

   

  "Als je begint drugs te pakken, te drinken, nieuwe auto's te kopen en je vrouw te verlaten, dan wordt het wel lastiger. Maar wij zijn zo niet."

   

  Vorig seizoen was Liverpool dan wel de beste in Europa, in Engeland eindigde het na een titanenstrijd met 1 puntje minder dan City. Dit seizoen zijn de rollen na 5 speeldagen omgedraaid: Liverpool op 1, City op 2. Het verschil bedraagt al 5 (!) punten.

   

  Ook Liverpool-middenvelder Jordan Henderson vindt evenwel dat ze niet de topkandidaat zijn om zichzelf op te volgen. "Het is te vroeg om daarover uitspraken te doen. We zijn goed aan het seizoen begonnen, maar we kunnen nog beter. We zijn hongerig."