Ibrahimovic (37) vestigt record bij LA Galaxy: "Scoren is makkelijk. Je moet gewoon Zlatan zijn"

  Zlatan Ibrahimovic blijft de successen opstapelen in de VS.

  Zlatan Ibrahimovic blijft de successen opstapelen in de VS.

  Zlatan Ibrahimovic heeft met een hattrick het doelpuntenrecord van zijn club Los Angeles Galaxy verbeterd. De 37-jarige Zweedse spits heeft, met nog vier wedstrijden in de reguliere competitie, dit seizoen al 26 keer gescoord.

  Zlatan Ibrahimovic miste in de 32e minuut een penalty, maar had het geluk dat de terugspringende bal voor zijn voeten terechtkwam, waardoor hij in de rebound alsnog de gelijkmaker kon scoren. Hij nam ook de 3-1 en 5-1 voor zijn rekening.     

   

  Met zijn hattrick had de spits een groot aandeel in de 7-2-overwinning van zijn ploeg tegen Sporting Kansas City.

   

  Het was de eerste overwinning voor LA Galaxy in vijf wedstrijden. De club uit Los Angeles staat nu 5e in de Western Conference en maakt goede kans op een plaats in de play-offs.

   

  Zlatan Ibrahimovic heeft met zijn 3 treffers dus ook het clubrecord bij Galaxy scherper gesteld. Hij heeft er nu al 26 gemaakt in één seizoen. Het oude record stond op 24 treffers in één seizoen. In 2002 zette Carlos Ruiz uit Guatemala dat neer.

  De 3 goals van Ibrahimovic:

  "Goals maken is simpel, je moet gewoon Zlatan zijn"

   Na de wedstrijd stond Ibrahimovic een reporter van LA Galaxy te woord. Zonder ook maar één keer in de ogen van de journalist te kijken verkocht de Zweed een glasheldere analyse van de wedstrijd en de situatie waarin LA zich bevindt.

   

  Op het einde van het gesprekje had Ibrahimovic nog enkele gevleugelde woorden in huis op de vraag hoe speciaal het is om belangrijke goals te scoren.

   

  "Dat is helemaal niet moeilijk. Je moet gewoon doen zoals Zlatan en het komt vanzelf", waarna Ibrahimovic de reporter toch eens aankeek en hem op een knipoog trakteerde.

  Bekijk het gesprek met Ibrahimovic: