Capa over Club Brugge-Galatasaray: "De coach zal het verschil zijn"

  Galatasaray-coach Fatih Terim.

  Club Brugge opent zijn groepsfase in de Champions League met een thuismatch tegen Galatasaray, een duel dat meteen doorslaggevend kan zijn in de strijd voor de 3e plaats (of meer). Fuat Capa, net opgestapt bij de Turkse tweedeklasser Eskisehirspor, schat de Brugse kansen in. 

  "Ze zoeken bij Galatasaray ook nog steeds naar het type-elftal"

  "Het gaat niet zo goed met Galatasaray", opent Fuat Capa, die het vorige week na wanbeleid voor bekeken hield als coach bij Eskisehirspor. "Ze presteren beneden de verwachtingen. Vorig seizoen werden ze kampioen en dan verwacht je dat ze die lijn doortrekken, maar dat is voorlopig niet gelukt."

   

  "Galatasaray verloor zijn openingswedstrijd. Daar waren ook redenen voor: ze hebben veel nieuwe spelers en enkele spelers hebben deze zomer de Afrika Cup gespeeld. Ze hebben op de valreep nog Radamel Falcao aangetrokken. Hij moet voor goals zorgen, maar hij mist matchritme."

   

  "Ze zoeken bij Galatasaray ook nog steeds naar het type-elftal. Feghouli, Belhanda en Onyekuru waren zeer belangrijk vorig jaar, maar Onyekuru is vertrokken en die andere twee zaten op de Africa Cup."

   

  Wie moeten we dan in de gaten houden? "Ex-Standard-verdediger Luyindama klinkt ons bekend in de oren. En ik denk ook aan Babel, die opnieuw speelt bij Oranje. Ook Feghouli en Belhanda zullen zich meer willen tonen in Europa dan in de competitie."

  "Het zal afhankelijk zijn van hoe gemotiveerd Fatih Terim zijn spelers krijgt"

  "Individueel zijn de Turken beter, maar collectief staat Club Brugge een paar stappen verder", vervolgt Fuat Capa zijn doorlichting.

   

  "Club werkt ook al langer aan zijn team. De Belgische competitie is ook eerder begonnen. In Turkije zitten ze nog maar aan speeldag 4, in België speeldag 7."

   

  "Het verschil zal de coach zijn. Fatih Terim is een coach die heel wat watertjes heeft doorzwommen, vooral ook op internationaal niveau. Hij heeft bakken ervaring, hij weet hoe hij zijn team naar die wedstrijden moet bewegen en het is een echte motivator. Het zal dus afhankelijk zijn van hoe gemotiveerd hij die spelers krijgt."

   

  "Maar Clement heeft echt heel mooie collectieve prestaties kunnen neerzetten. Ik was al onder de indruk van wat hij bij Genk heeft neergezet en je ziet heel snel die lijn bij Brugge."

   

  "Eerlijk gezegd ben ik echt positief verrast. Hij voetbalt anders dan Leko en ook anders dan Preud’homme. Op termijn, korte misschien, zullen ze de vruchten daarvan plukken. Als ik ze dus naast elkaar zet, geef ik beide ploegen 50% kans."

  Individueel zijn de Turken beter, maar collectief staat Club Brugge een paar stappen verder.

  Fuat Capa