De Decker: "Het zou te erg zijn om Lamkel Zé op te geven"

  Wim De Decker, T2 bij Antwerp.

  Gek of geniaal? Met Didier Lamkel Zé (22) weet Antwerp nooit echt welke kant het zal uitgaan. "Je moet blijven proberen om hem ergens tussen de 2 lijnen te laten lopen", verdedigt Wim De Decker het Antwerpse woelwater.

  Zo aantrekkelijk de voeten van Didier Lamkel Zé kunnen bewegen, zo vaak laat de bovenkamer een kortsluiting toe. "Ik zal nog eens drinken", grapte Antwerp-assistent Wim De Decker toen het enfant terrible van Antwerp in Extra Time aan bod kwam.

   

  "Hij is een ongelofelijk goeie voetballer en heeft zoveel kwaliteiten, maar je moet blijven proberen om hem ergens tussen de 2 lijnen te laten lopen. Hij kan zo goed voetballen. Het zou te erg zijn om hem op te geven."

   

  Heeft iemand in de kleedkamer een goeie band met de middenvelder? "Daar wel, ja. We proberen alles. Maar een goeie band hebben is nog iets anders dan doordringen tot Lamkel Zé."

   

  "Iedereen probeert met hem te werken. Hij is ontzettend jong, maar moet op dat punt verbeteren. Je hebt twee keuzes: je laat hem vallen of je probeert er alles aan te doen om hem in de groep te behouden."

   

  Tegenstanders proberen steeds meer in te spelen op het geknetter in het hoofd van Lamkel Zé. "Je voelt dat het aan het gebeuren is. Ze zoeken hem, wat ergens logisch is. Hij moet er nu mee leren omgaan."

   

  In Europa ging het tegen AZ flink mis. "Ik hoop dat hij snapt dat hij zijn ploeg daar in de steek gelaten heeft. Dat zal hij wel snappen, maar voor hetzelfde geld gebeurt het daags nadien opnieuw. Je ziet het ook veranderen."

  Extra Time over Lamkel Zé: