Hoofdcoach Hendrickx stapt op bij nationale baseballploeg

  Sven Hendrickx stapt op bij de Red Hawks.

  Sven Hendrickx houdt het na 11 jaar voor bekeken als hoofdcoach van de Belgische baseballers. Dat heeft hij aangekondigd na het EK in Bonn. De Red Hawks eindigden er op de 7e plaats en grepen naast een ticket voor het olympisch kwalificatietoernooi.

  "In 11 jaar met veel ups en weinig downs zijn de Red Hawks en de beloften weer op de internationale kaart gezet door Hendrickx en zijn staf", zo klinkt het in een persbericht van de Koninklijke Belgische Baseball en Softball Federatie (KBBSF).

   

  "Met als hoogtepunten twee opeenvolgende bronzen medailles op het EK U23 (2017, 2019), een vierde plaats op het Super6 Toernooi in 2018, een zesde plaats op het EK in 2016 en in datzelfde jaar een European Baseball Coach of The Year award voor Hendrickx. De Red Hawks en het KBBSF-bestuur bedanken Sven voor zijn voortreffelijke inzet en prestaties en gaan op zoek naar een waardige opvolger."   

   

  De Red Hawks slaagden er afgelopen week niet in zich te scharen bij de beste vijf op het EK, een voorwaarde om deel te nemen aan het olympisch kwalificatietoernooi van deze week in Italië