Ontgoochelde Benoot: "Ik leg me er als renner bij neer"

  "Ik had Verbrugghe gezegd dat ik zijn orders zou volgen."

  Tiesj Benoot is een van de renners die bondscoach Rik Verbrugghe moest ontgoochelen. De renner van Lotto-Soudal staat zelfs niet op de reservelijst voor Yorkshire 2019. "Ik ben ontgoocheld, maar niet rancuneus", reageert hij sportief.

  Net als Jasper Stuyven voelde Benoot de bui al hangen. Maar waar die eerste er zwaar mee zit, kan de tweede het makkelijker een plaats geven. "Ik ben ontgoocheld, maar ik voelde het wel dat ik er niet bij zou zijn. Toen ik zag welke namen er nog allemaal in aanmerking kwamen voor de laatste 2 plaatsen, wist ik dat het moeilijk zou worden."

   

  "Of die beslissing om mij niet mee te nemen terecht is of niet, daar ga ik me niet over uitspreken, iedereen heeft zijn eigen mening en ik respecteer die van de bondscoach. Er waren veel kandidaten, zeker op dat parcours."

   

  "Er zijn nu Belgische renners die moeten thuisblijven die in elk ander land wel naar Yorkshire hadden gemogen. Dat is een luxesituatie voor de bondscoach, elke niet- geselecteerde renner zal ontgoocheld zijn, maar ik overleef dit wel."

   

  "Ik heb mijn best gedaan, win een rit in de Ronde van Denemarken, werd tweede in Plouay en koerste ook sterk vorige week in de Tour of Britain. Ik heb bij Rik aangegeven dat ik me goed voelde en dat ik zijn orders tijdens de koers zou respecteren. Uiteindelijk word ik niet geselecteerd en dan moet je je daar als renner bij neerleggen."

  Ik heb bij Rik aangegeven dat ik me goed voelde en dat ik zijn orders tijdens de koers zou respecteren. Uiteindelijk word ik niet geselecteerd en dan moet je je daar als renner bij neerleggen.

  Tiesj Benoot