"Unions nieuwe wapen is een Deen" & "Er staat weinig verrassends te gebeuren"

  Casper Nielsen viert zijn doelpunt tegen OHL.

  Casper Nielsen viert zijn doelpunt tegen OHL.

  Speeldag 6 in de Proximus League heeft een gelijkspel opgeleverd voor Lokeren, Westerlo, Union en OHL. Beerschot en Virton waren de winnaars. Onze 1B-analist Karel Fraeye bespreekt de duidelijke kloof in het klassement tussen de nummers 1, 2, 3, 4 en 5 enerzijds en 6, 7 en 8 anderzijds.

  De uitslagen in 1B:

  Proximus League klassement

    PloegPTNMM+M-M=D+D-D+/-
  1OH Leuven 2914932221012
  2Virton 2714950261016
  3Westerlo 2614842211011
  4Union 231463518153
  5Beerschot 17145721319-6
  6KSC Lokeren 13143741323-10
  7Roeselare 11143921531-16
  8Lommel SK 1114275919-10

  Er staat weinig verrassends te gebeuren

  Na slechts 6 speeldagen lijkt het - helaas - al duidelijk dat er dit seizoen weinig verrassends te gebeuren staat in 1B.

   

  Het zijn simpelweg de budgetten die bepalen hoe het klassement eruitziet: OH Leuven staat budgettair op kop, maar ook Union en Beerschot hebben 1A-budgetten. 

   

  Westerlo en Virton zijn sinds hun recente overname clubs met een degelijk budget, maar hebben dat vooral slim aangewend. Toch is het daar afwachten hoe ze een blessuregolf kunnen opvangen. 

  Een goeie aanvaller is een scorende aanvaller

  Zoals zowat elke trainer in de nabeschouwingen aangeeft, zijn het details die over gelijkspel of winst beslissen. 

   

  Die details draaien om het benutten van de kansen en eventueel het geluk dat de tegenstanders die kansen nét niet kunnen benutten. Soms beslist de vorm van de dag, soms pech.  

   

  Ook bij Anderlecht zullen ze het wel bevestigen: een goede aanvaller is een scorende aanvaller en net die heb je nodig om "die details" vaak naar jou toe te kunnen trekken.

   

  Niet toevallig staan met Lokeren, Lommel en Roeselare teams onderin die niet over een dergelijke onbetwistbare aanvalsleider beschikken. 

  Het nieuwe wapen van Union is een Deen

  Union speelde tegen OHL een uitstekende partij in het Dudenpark, maar kon uit tal van doelrijpe mogelijkheden slechts 1 doelpunt puren via zijn topschutter, de Deen Casper Nielsen.

   

  Die vond een aantal keer een uitstekende doelman Henkinet op zijn weg. De Deense aanvaller begint meer en meer zijn draai te vinden in de Proximus League en was een constante gesel voor de Leuvense defensie.

   

  In samenwerking met moederclub Brighton and Hove Albion werft Union zijn spelers aan met behulp van een intensieve data-analyse. Ondanks belangrijke uitgaande transfers en een nieuwe trainer slagen ze er opnieuw snel in om een positief elftal samen te brengen.

   

  Casper  Nielsen is een vinnige speler, vrij explosief en beschikt over een degelijke techniek, maar heeft vooral een erg doelgerichte trap. Tegen Leuven waren zowat al zijn doelpogingen "gekadreerd" en dat is heus geen toeval.

   

  Nielsen is dan wel een totaal ander type speler dan Unions eerdere goudhaantjes Percy Tau en Youssoufou Niakaté, maar ook hij lijkt zich te gaan nestelen bij het kruim van de topschutters. Het is uitkijken of hij zich op zijn 25e verder kan ontwikkelen en of ook hij aan het einde van het seizoen weer een stap hogerop kan zetten. 

  Karel Fraeye

  De Leuvense spits en topschutter Thomas Henry diende minder diep te gaan om zijn persoonlijke doelpuntentotaal aan te dikken. Hij scoorde in de slotfase op strafschop de 1-1, zijn vierde treffer in 6 wedstrijden.

   

  Henry houdt voorlopig oud-Charleroi spits Jérémy Perbet op de bank. Henry werd in de winterstop vorig jaar voor de neus van heel wat concreet geïnteresseerde

  1A-clubs weggehaald bij AFC Tubize,  dat zijn verkoop met de degradatie moest bekopen.

   

  De Franse spits is een echte allrounder. Hij scoort makkelijk, schuwt het werk niet, heeft gestalte, loopt slim en heeft een goede mentaliteit. Daarom ook dat Henry zowel in een dominant als counterend elftal zijn doelpunten zal scoren. Mocht OHL de overstap naar 1A kunnen realiseren, dan hoeven ze op die positie in elk geval niet
  te panikeren.