Geen twijfels meer: Colombia trekt met Bernal naar het WK

  Bernal mag zijn gele trui proberen in te wisselen voor een regenboogshirt.

  Hij zaaide zelf wat twijfel, maar Tourwinnaar Egan Bernal staat op 29 september aan de start van het WK in Yorkshire. De Colombiaanse selectie telt met onder meer Nairo Quintana en Fernando Gaviria nog enkele kopstukken. Vuelta-smaakmaker Miguel Angel Lopez is er niet bij.

  De Colombiaanse Wielerfederatie had al laten weten dat Egan Bernal zou meedoen aan de regenboogstrijd, maar de Tourwinnaar zelf had dat bericht als te voorbarig bestempeld. Vandaag kwam dan toch de bevestiging.

   

  Egan Bernal en Nairo Quintana worden door de bondscoach als leiders aangeduid voor het zware parcours van meer dan 280 kilometer. Astana-klimmer Miguel Angel Lopez, 5e in de Ronde van Spanje, is er niet bij.

  De Colombiaanse WK-selectie:

  • Egan Bernal (Ineos)
  • Nairo Quintana (Movistar)
  • Fernando Gaviria (UAE)
  • Alvaro Hodeg (Deceuninck-Quick Step)
  • Esteban Chaves (Mitchelton-Scott)
  • Sebastian Molano (UAE)
  • Daniel Martinez (EF Education First)