Bloed, zweet en tranen, maar Tyson Fury wint wel op punten

  Tyson Fury

  Tyson Fury moet snel voort met een bebloed oog.

  Tyson Fury heeft (31) vannacht in Las Vegas niet zonder moeite afgerekend met de Zweed Otto Wallin (28). De Britse bokser won het duel onder zwaargewichten na een unanieme beslissing van de jury. Na de kamp riep Fury meteen op de Amerikaan Deontay Wilder.

  Bloed in de boksring

  Tyson Fury zou Otto Wallin met huid en haar verslinden, maar de Zweedse underdog liet zich niet kisten. Al vroeg in de kamp sloeg hij de "zigeunerkoning" een bebloed oog met zijn linker.

   

  De scheidsrechter legde de kamp even stil om Fury's oog te laten nakijken. De Brit had een snee opgelopen en reageerde als door een wesp gestoken. 

   

  Met enkele meppen van dichtbij sloeg hij flink in op Wallin. De Zweed wankelde, maar hij bokste de kamp wel uit. Na 12 ronden riepen de scheidsrechters Fury unaniem uit tot winnaar (116-112/117-111/118-110).

   

  "Een prachtig gevecht. Mijn oog werd geraakt waardoor ik nauwelijks iets zag. Dat veranderde de kamp", sprak hij achteraf.

   

  Voor Fury, in het verleden WBA, WBO en IBF-kampioen, was het zijn 29e overwinning. 20 daarvan behaalde hij voor de limiet. Eén kamp, die tegen de Amerikaan Deontay Wilder, eindigde onbeslist.

   

  Wallin verloor voor de eerste keer in 22 duels. "Ik deed alles wat ik kon, ik deed mijn best. Tyson is een grote kampioen", zei hij.

  Ik werd geraakt in mijn oog en zag nog nauwelijks iets. Dat veranderde de kamp.

  Tyson Fury

  Zo maakt Tyson Fury zijn entree:

  Tyson Fury viert de Mexicaanse onafhankelijkheidsdag.

  Otto Wallin bijt flink van zich af:

  Tweets over de kamp Fury - Wallin:

  "Deontay Wilder, nu wil ik jou"

  Na de kamp richtte Tyson Fury zich meteen tot Deontay Wilder. Begin december vochten de Brit en de Amerikaan om de WBC-titel in een intense kamp. Het duel eindigde onbeslist.

   

  Volgend jaar in februari hebben Fury en Wilder een nieuwe afspraak. "Deontay Wilder, nu wil ik jou, klootzak", riep Fury. "Ik ben er klaar voor."

  Tyson Fury en Deontay Wilder

  Tyson Fury en Deontay Wilder zien mekaar opnieuw.