Aerts na 2e plek: "Last van hitte en de "mannen van de rode brigade""

  Toon Aerts werd geklopt door Eli Iserbyt.

  Toon Aerts was in afwezigheid van Wout van Aert en Mathieu van der Poel de gedoodverfde favoriet om de eerste Wereldbeker in de Verenigde Staten te winnen. Maar de Belgische kampioen moest vrede nemen met plaats 2. "Ik hoop dat de jetlag tegen volgende week beter verteerd is."

  Vorig jaar won Aerts in Iowa, dit jaar snelde Eli Iserbyt naar de zege. "In het begin van de race ging het vrij goed", vertelde hij zijn verhaal van de cross. "Daarna moest ik me iets te veel focussen op de "mannen van de rode brigade", Pauwels Sauzen-Bingoal dus. Ze waren echt met veel vooraan."

   

  "Ik kon me wel handhaven en op de belangrijke klim zat ik altijd vooraan. Op een gegeven moment kon ik samen met Iserbyt naar boven rijden. We sloegen een gaatje, maar de inspanning kostte me veel krachten. Ik heb mezelf daar opgeblazen. Ik kreeg een klop door de hitte en kon dat hoge tempo niet aanhouden. Daarna zat de zege er niet meer in."

   

  "Het parcours was lastig, samen met de warmte. Ik heb ook nog last van een jetlag. Ik hoop dat die tegen volgende week beter verteerd is."