Kevin Strijbos (34) vreest einde carrière: "Moeilijk om team te vinden"

  Kevin Strijbos

  Kevin Strijbos in actie op het circuit van Shanghai in China.

  Heeft Kevin Strijbos zijn laatste WK-cross gereden? In China moest hij vanochtend opgeven na een val. "Misschien wel de laatste Grote Prijs in mijn carrière", stelt de 34-jarige motorcrosser.

  De slotmanche van het WK motorcross was geen succes voor Kevin Strijbos. "Na een stevige crash raakte ik geblesseerd aan mijn schouder", doet hij zijn verhaal op Instagram. "Daardoor ben ik niet meer van start gegaan in de 2e reeks."

   

  "Misschien was dit dus wel de laatste Grote Prijs in mijn loopbaan. We zullen zien wat de toekomst brengt. Ik ben nog altijd gemotiveerd maar het is gewoon moeilijk om een team te vinden."

   

  "Als het mijn laatste GP was, wil ik iedereen die me doorheen de jaren geholpen heeft danken. Fans, teams, sponsors, vrienden, familie,... Ik blijf nu wel positief want binnen twee weken volgt de Motorcross der Naties waar we met Team Belgium volop voor strijden."

  2 keer vicewereldkampioen

  Kevin Strijbos eindigde dit jaar als 22e in de MXGP-klasse, maar nam lang niet aan alle manches deel. De Belg draait al sinds begin jaren 2000 mee in het circuit en kroonde zich in 2006 en 2007 tot vicewereldkampioen. In 2004 won "The Kid" met het Belgische team de Motorcross der Naties. Doorheen de jaren moest hij veelvuldig afrekenen met blessures, waardoor nieuwe grote triomfen uitbleven.