Ga naar de inhoud

Sky Brown (11) pakt brons op WK, 13-jarige winnares mag ticket naar Tokio boeken

 zo 15 september 2019 11:17
Sky Brown zal volgende zomer 12 zijn.

Het Britse skatefenomeen Sky Brown heeft op het WK skateboarden in Sao Paolo de bronzen medaille veroverd in de bowl. De 11-jarige Britse doet zo een uitstekende zaak in haar jacht op deelname aan de Spelen in 2020. De zege was voor Misugu Okamoto (13) uit Japan.

Het is de droom van Sky Brown om Groot-Brittannië te vertegenwoordigen op de Olympische Spelen in Tokio. Skateboarden zal daar voor het eerst op het programma staan. De pas 11-jarige Brown liet al fantastische dingen zien, maar een medaille op een groot kampioenschap kon ze nog niet veroveren.

 

In Brazilië lukte dat wel. Na de halve finales stond ze op plaats twee, tussen de Japanse deelneemsters Okamoto en Yosozumi. Maar Yosozumi wipte nog over Brown en zo moest de Britse tevreden zijn met brons. Door haar medaille sprokkelt ze wel kostbare punten in de race naar Tokio. Ze liet onder anderen de Braziliaanse Leticia Bufoni achter zich. Als Brown zich kan plaatsen voor de Spelen zal ze de jongste deelneemster zijn sinds zwemster Liana Vicens in 1968.

 

Misugu Okamoto ging naar huis met goud. De Japanse is ook nog maar 13 en heeft dankzij de wereldtitel haar ticket voor Tokio al op zak.

De run van Sky Brown

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Okamoto (13) is al zeker van haar olympisch ticket

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.