Herlings wint Nederlands duel in seizoensafsluiter, Geerts verzekert zich van brons in MX2

  Jeffrey Herlings

  Jeffrey Herlings fleurt zijn seizoen op met 2 zeges.

  Jeffrey Herlings (KTM) heeft een punt gezet achter het WK motorcross met een zege in China. De nummer 1 van vorig jaar klopte zijn landgenoot Glenn Coldenhoff in een spannend duel. Wereldkampioen Tim Gajser werd 4e in de laatste van het seizoen, Jeremy Van Horebeek 5e en eerste Belg.

  De Grote Prijs van China draaide uit op een duel tussen de Nederlandse KTM-crossers Glenn Coldenhoff en Jeffrey Herlings. De eerste eindigde in de laatste manches van het seizoen op 1 en 2, de laatste deed net het omgekeerde.

   

  Daardoor finishten Coldenhoff en Herlings allebei met 47 punten in het zand van Shanghai. Omdat Herlings de tweede manche won, werd hij uitgeroepen tot winnaar. Een opsteker voor de 24-jarige Nederlander die het voorbije seizoen twee keer in de lappenmand lag. Pas vorige week had Herlings in Turkije zijn eerste zege van het jaar geboekt.

   

  Coldenhoff maalde niet echt om zijn verlies in China. Dankzij de 2e plaats wipt hij naar de 3e stek in het eindklassement van het WK.

   

  Over twee weken zetten de motorcrossers een punt achter het seizoen met de Motorcross der Naties in Nederland. De thuisrijders zijn topfavoriet.

  Uitslag MXGP China
  1. Jeffrey Herlings (Ned-KTM) 47 ptn
  2. Glenn Coldenhoff (Ned-KTM) 47
  3. Jeremy Seewer (Zwi-Yamaha) 38
  4. Tim Gajser (Svn-Honda) 38
  5. Jeremy Van Horebeek (Honda) 30
  6. Pauls Jonass (Let-Husqvarna) 30
  7. Gautier Paulin (Fra-Yamaha) 28
  14. Nathan Renkens (KTM) 14
  21. Kevin Strijbos (Yamaha) 0

  Jago Geerts staat op podium in MX2

  In de lichtere MX2-klasse deelde wereldkampioen Jorge Prado (KTM) weer de lakens uit. De 18-jarige Spanjaard, die al enkele jaren in ons land woont, won beide reeksen in China.

   

  Over twee weken crost Prado met een MXGP-motor met Spanje in de Motorcross der Naties. Volgend jaar maakt hij de overstap naar de koningsklasse.

   

  Jago Geerts eindigde als 4e in Shanghai en verzekerde zich daarmee van brons in het eindklassement. Volgend seizoen mikt de 19-jarige crosser nog hoger in de MX2. Dit jaar beleefde hij moeilijke races met enkele valpartijen.

  Jago Geerts

  Jago Geerts in actie in China.

  Jago Geerts

  Jago Geerts viert de bronzen plak met zijn team.