Marquez wint in San Marino na spannend duel met Quartararo

  Marquez heeft weer wat meer bonus in de WK-tussenstand.

  De Spanjaard Marc Marquez heeft de Grote Prijs van San Marino gewonnen. Fabio Quartararo reed op zijn Yamaha bijna de hele race aan de leiding, maar in de finale ging de WK-leider hem nog voorbij. Marquez wordt zo nog steviger leider in de WK-tussenstand.

  De Fransman Quartararo treuzelde niet om zijn snelheid te tonen. Hij verdrong al snel Vinales van de eerste plaats. Hij deed een gooi naar zijn eerste MotoGP-zege van het seizoen, maar in de achtergrond kwam wereldkampioen Marquez nog stevig opzetten.

   

  Zo draaide de wedstrijd uit op een duel tussen de Fransman en de Spanjaard. Marquez bleef lang achter Quartararo rijden, maar plaatste in de voorlaatste ronde zijn eerste inhaalmanoeuvre. De Fransman counterde succesvol, maar in de slotronde had Marquez nog een jump in huis. Hij pakte zijn 7e zege van het seizoen.

  Beelden van de race in San Marino