Zelf 2 zeges, maar "knecht" Gilbert helpt gehavende ploegmaat Knox met jasje

  Gilbert bleef aan de zijde van de jonge Knox.

  Philippe Gilbert trekt met 2 Vuelta-ritzeges als een van favorieten naar het WK. Maar de Belg voelt zich niet te goed om ook zijn rol als helper op te nemen. De 23-jarige James Knox kende gisteren een loodzware dag en viel uit de top 10, maar Gilbert week niet van zijn zijde. Mooi.

  James Knox was goed op weg om Deceuninck-Quick Step een top 10 plaats te bezorgen in de Vuelta, maar de Brit kwam zwaar ten val in rit 19. Met twee ingepakte ellebogen en een knie stond hij gisteren toch aan de start van de loodzware 20e etappe. Een hele dag klimmen in slecht weer, dat bleek toch wat zwaar voor de 23-jarige renner. Hij moest al op de eerste col de rol lossen.

   

  Maar zijn ploegmaats lieten hem niet in de steek, integendeel. Onder anderen Philippe Gilbert bleef de hele rit bij hem. Als een mentor loodste hij Knox naar de finish. Het beeld waarop te zien is hoe Gilbert zijn jonge ploegmaat eraan doet denken zijn jasje uit te doen om het daarna zelf weg te stoppen, zegt veel. "Een van de mooiste momenten in deze Vuelta", schreef Deceuninck-Quick Step na de rit op Twitter. 

   

  "Ik heb echt afgezien vanaf de start", vertelde Knox na de rit. "Gilbert is bij me gebleven. Ik werd al gelost op de eerste klim en het team is bij mij gebleven. Anders had ik waarschijnlijk de finish niet gehaald."

  Deceuninck-Quick Step: "Een van de mooiste momenten van deze Vuelta"