Lokeren-voorzitter Louis de Vries: "1B is echt des duivels"

  Sporting Lokeren is met een 2 op 18 dramatisch aan zijn seizoen in 1B begonnen. Tegen Westerlo kon de ploeg van Glen De Boeck gisteren eindelijk nog eens een puntje bijschrijven, al zijn de zorgen daarmee nog lang niet van de baan. Voorzitter Louis de Vries beseft dat zijn club zo snel mogelijk weg moet uit het vagevuur van 1B. "Het is een rotcompetitie."

  Gemengde gevoelens gisteren in Lokeren. Op Daknam kon de thuisploeg na drie nederlagen eindelijk nog eens een puntje bemachtigen, al hadden het er drie kunnen zijn als de late winnende treffer van Jelle Van Damme niet afgekeurd werd. Een 2 op 18 is de graatmagere oogst voor de Oost-Vlaamse traditieclub.

  "Niet de start die we verwacht hadden"

  Sinds juni van dit jaar staat ex-makelaar Louis de Vries aan het hoofd van de Oost-Vlaamse traditieclub. De opvolger van Roger Lambrecht had zich zijn eerste maanden bij zijn nieuwe club ongetwijfeld anders voorgesteld. "Als we puur naar de resultaten kijken, dan kunnen we niet echt "happy" zijn", vertelt hij aan Sporza.


  "We hadden er toch wel meer van verwacht. Al moet ik er meteen aan toevoegen dat we zeer tevreden zijn met wat er hier aan het gebeuren is. Er wordt hard gewerkt, zowel op als naast het veld en we hebben een goeie en strijdvaardige groep. Nu zitten we wat in de hoek waar de klappen vallen, maar over het algemeen ben ik tevreden met de gang van zaken."

  "Trainerswissels hebben niet altijd het gewenste effect"

  Coach Glen De Boeck staat na de 2 op 18 net als zijn spelers met de rug tegen de muur. Eerder deze week klonk De Boeck nog strijdvaardig en benadrukte hij dat hij nog het vertrouwen geniet van de spelersgroep. 

   

  "Het gebeurt al te vaak dat er in zulke situaties personen geviseerd worden. Daar doen we niet aan mee. Ik zit meer dan 40 jaar in het voetbal en trainerswissels hebben niet altijd het gewenste effect. We zijn met ons gezond verstand met dit project begonnen en we geloven heel erg in de mensen die ermee bezig zijn. Dat gaan we zomaar niet overboord gooien", stelt De Vries.

  Voorzitter De Vries behoudt voorlopig het vertrouwen in coach Glen De Boeck.

  "Elk jaar in 1B is er één te veel"

  De achterstand op leider Westerlo bedraagt na 6 wedstrijden al 11 punten. De rol van Lokeren lijkt in periode 1 van de Proximus League dan ook uitgespeeld, dat beseft ook de Vries. "We moeten realistisch zijn. Het is onmogelijk om in periode 1 nog mee te doen. Maar we moeten hier weg, want deze competitie is echt des duivels."

   

  De Proximus League wordt wel vaker beschouwd als de vergeetput van het Belgische voetbal. De Vries beklaagt dan ook het competitieformat. "Er moet iets gaan veranderen aan het format. Maar als 1B-clubs zijn we in de minderheid, dus het is heel moeilijk om iets klaar te krijgen. Dit is echt een Mickey Mouse-competitie."

  "Elk jaar hier is er eentje te veel. Al wordt het niet gemakkelijk om er uit weg te geraken. Van de 8 clubs in 1B zijn er 6 in handen van rijke buitenlanders. Wij moeten het doen met een pak minder geld, maar we proberen dat te compenseren met knowhow, expertise, een goed netwerk en vooral keihard te werken. Maar met gelijke wapens strijden, dat is het niet", besluit De Vries. 

  Er moet iets veranderen aan het competitieformat. Dit is echt een Mickey Mouse-competitie.