Tevreden Van Avermaet na podiumplek in Québec: "De conditie is er"

  Van Avermaet (r) op het podium in Québec.

  Greg Van Avermaet heeft zijn WK-vorm gisteren getoond in Québec. De olympische kampioen strandde in de sprint op de derde plek maar toonde zich bedrijvig onderweg en ging vlot mee met de andere toppers. "Deze renners kunnen volgen op een parcours als dit geeft voldoening."

  Van Avermaet stond gisteren voor de zesde keer in zijn carrière op het podium in Québec.

   

  Winnen lukte er nog nooit, maar na zijn derde plaats keek de olympische kampioen tevreden terug: "Ik voel me voldaan. Dit is altijd al een zware koers geweest, en ik ben behoorlijk blij met hoe het verliep."

   

  Van Avermaet was een van de vier renners die Julian Alaphilippe konden volgen tijdens diens versnelling op twee kilometer van de finish. Nadat de kopgroep net voor de sprint bij de lurven werd gevat had Van Avermaet nog voldoende over om achter Sagan en Matthews naar een knappe podiumplek te sprinten.

   

  "We moesten diep gaan door de aanvallen van Alaphilippe. Ik was toen een beetje bezorgd voor mijn sprint, want als je een paar keer diep gaat verlies je wat kracht. Maar ik moest wel aangaan toen Alaphilippe ging. Ik denk dat ik vandaag de juiste beslissingen heb genomen."

   

  "Het is dan wel geen overwinning, maar het is altijd goed om op het podium te eindigen. De conditie is daar. Deze renners kunnen volgen op een parcours als dit, dat is bijna het meest belangrijke van allemaal. Dit is een hele eerlijke finish: 4 kilometer lang geen tijd voor herstel."

  Met vertrouwen naar Montréal zondag

  Van Avermaet kan met vertrouwen uitkijken naar de wedstrijd in Montreal van zondag, zijn volgende koers in de voorbereiding op het WK in Yorkshire. 

   

  "Ik hou misschien nog iets meer van Montreal dan van Québec. Een superzware koers, en ik ben blij dat er nog wat ronden werden toegevoegd. Met het oog op het WK wordt het, met die extra hoogtemeters, een hele goeie test."