Hazard na Madrileens debuut: "Hopelijk het begin van iets moois"

  Eden Hazard

  Eden Hazard kreeg een invalbeurt van een dik halfuur bij zijn Madrileens debuut.

  Eden Hazard maakte zaterdagmiddag zijn debuut voor Real Madrid. De Rode Duivel begon op de bank, maar mocht na de rust toch even invallen. Het werd een nipte 3-2. "Ik heb hier al altijd willen spelen", aldus een gelukkige Hazard na de zege.

  Hazard na debuut: "Het heeft tijd nodig"

  Een maand na zijn dijblessure stond Eden Hazard voor zijn grote debuut bij Real Madrid. De flankaanvaller moest op de bank beginnen, maar kreeg nog een invalbeurt van dik halfuur. Daarin liet hij bij momenten knappe dingen zien.

   

  In een interview na de wedstrijd aan RealMadrid TV gaf Hazard zijn eerste reactie na zijn debuut. "Ik heb hier altijd al willen spelen", opende de Rode Duivel. "Ik hoop dat dit het begin van iets moois is."

   

  "Ik ben erg blij dat ik heb kunnen spelen. Als je terugkomt uit blessure, is het altijd moeilijk om je ritme terug te vinden, dat heeft tijd nodig", verklaarde Hazard. 

   

  "Na 2 gelijke spelen moesten we thuis wel winnen. De 3-2 is misschien een matig resultaat voor de fans, maar we namen toch de 3 punten. We wonnen, hebben vertrouwen en staan nu voor 2 belangrijke duels: PSG (in de Champions League, red) en Sevilla. We zijn er klaar voor."

  Courtois: "Het kon makkelijk 5-0 of 6-0 worden"

  "Als we bleven voetballen zoals in de 1e helft kon het makkelijk 5-0 of 6-0 worden, maar dat is voetbal", vertelde doelman Thibaut Courtois net na de wedstrijd in een interview met zijn club. De Belgische goalie van Real ontpopte zich nog tot de held van de dag met een ultieme save in het slot. 

   

  "We zaten niet met het Champions League-duel tegen PSG in ons hoofd", ging Courtois voort. "We kijken er wel naar uit, maar dat heeft niets te maken met deze prestatie. Misschien was het eerder de tol van het vele reizen tijdens de interlandbreak dat de kop opstak."

   

  "De vorm is bij iedereen goed. We focussen ons vooral op de goede prestatie in de 1e helft en nemen dat mee voor de Champions League-match van woensdag. De 2e helft moeten we vooral bestuderen en eruit leren", aldus Courtois.