Belgische baseballers mogen niet naar olympisch kwalificatietoernooi

  De Red Hawks zijn er niet in geslaagd van Tsjechië te winnen.

  De Belgische baseballers hebben op het Europees kampioenschap in Bonn met 5-4 verloren van Tsjechië. Door de nederlaag zijn de Red Hawks hun kans kwijt om zich te plaatsen voor het olympische kwalificatietoernooi, volgende week in Italië.

  De wedstrijd tegen Tsjechië was tot de 8e inning voor het schamele aantal van 80 toeschouwers aardig in balans. Maar de eerste bal die reliever Kenny van den Branden bij één uit op linksvelder Martin Muzik wierp, verdween prompt achter het hek in het midveld.

   

  De Belgen konden in de 9e beurt niets terug doen. Cedric Desmedt, verdienstelijk startend werper, had de Tsjechen in 7 beurten evenveel honkslagen toegestaan.     

   

  Door een homerun van aangewezen slagman Petr Cech in de tweede beurt hadden de Tsjechen een voorsprong genomen, die een inning later tot 4-0 werd vergroot.

   

  Maar de Belgen trokken de stand in twee beurten gelijk (4-4). Daar lagen een homerun van Sam Boermans en hits van Jamie Verheyleweghen, Benjamin Dille en Benjamin Goffaux aan ten grondslag.     

  2 zeges, 5 nederlagen

  Nederland, Israël, Duitsland en Spanje hadden vrijdag als halvefinalisten het olympische toernooi in Italië al bereikt.

   

  Van de zeven ontmoetingen die de Belgen in Bonn afwerkten, werd alleen tegen Oostenrijk en Kroatië gewonnen. Vijf keer beten de Red Hawks in het zand: tegen Spanje, Frankrijk, Italië, Nederland en Tsjechië.