Duitse Brennauer wint tijdrit in Madrid, D'hoore maakt comeback

  Lisa Brennauer.

  De Duitse Lisa Brennauer heeft de tijdrit in de Madrid Challenge by La Vuelta gewonnen. Ze was de snelste op het parcours van 9,3 kilometer. Lucinda Brand moest vrede nemen met de tweede tijd. Jolien D'hoore maakte haar comeback in het peloton.

  Op 19 juli was Jolien D'hoore een van de grootste slachtoffers van een valpartij in de BeNe Ladies Tour. Ze brak haar elleboog en nam een korte break weg van de schijnwerpers. In Boadilla del Monte kroop ze een eerste keer weer op haar wedstrijdfiets. Met een tijd van 14'27" werd ze uiteindelijk 66e.

   

  Lisa Brennauer was een heel stuk sneller. De Duitse kampioene mocht laat starten en dat was een voordeel. Door enkele regenbuien moesten haar voorgangsters immers een gladder wegdek temmen. Brennauer pakte de zege met een chrono van 12'52". Lucinda Brand was 4 seconden trager.

   

  Morgen werken de rensters een criterium af in Madrid waar nog heel wat bonificatieseconden vallen te rapen. Vorig jaar bracht Ellen van Dijk de wedstrijd op haar naam. De twee vorige edities, in 2017 en 2016, kwamen op naam van Jolien D'hoore. 

  D'hoore stond ook aan de start

  Uitslag

  1. Lisa Brennauer (Dui)

  2. Lucinda Brand (Ned)

  3. Pernille Mathiesen (Den)

  4. Karol-Ann Canuel (Can)

  5. Anna Plichta (Pol)

  66. Jolien D'hoore