WTA-toernooi in Hongkong is voor onbepaalde tijd uitgesteld door manifestaties

  " "

  Het 500.000 dollar-toernooi had van 5 tot 13 oktober moeten plaatsvinden.

  Begin oktober zal de vrouwentop van het tennis niet afzakken naar Hongkong voor het 500.000 dollar-toernooi aldaar. De organisatoren en de WTA hebben gezamenlijk bekendgemaakt dat "gezien de huidige situatie het toernooi wordt uitgesteld". Lees: de manifestaties van de voorbije 3 maanden zijn de oorzaak.

  Het evenement, vorig jaar gewonnen door het 18-jarige talent Dajana Jastremska, stond gepland van 5 tot 13 oktober. "Als winaar van de "WTA International Event of the Year Award" streven we een hoge standaard na voor spelers en fans. In overleg met alle stakeholders kwamen we tot het besluit dat een vlot verloop van het toernooi op een latere datum beter verzekerd kan worden", luidt het in een communiqué op de website van de Hongkong Open.

   

  De organisatie en de WTA zoeken nu een alternatieve week voor het toernooi. Wie al een ticket kocht, kan de prijs ervan terugvragen.