Niets aan te doen: Van der Poel sprint iedereen bergop uit het wiel

  Van der Poel is goed op weg om de Tour of Britain te winnen.

  Mathieu van der Poel heeft nog maar eens zijn WK-vorm getoond in de 7e rit van de Ronde van Groot-Brittannië. De Nederlandse alleskunner was na een lastige finale de sterkste in een sprintje bergop. Matteo Trentin bolde op ruime afstand als tweede over de finishlijn.

  De finale van de 7e rit was er één voor de klassieke types, met aankomst bovenop de klim naar Burton Dassett. Mathieu van der Poel wachtte niet tot het einde van de rit om zich te laten zien. Na twaalf kilometer trok hij in zijn groene leiderstrui een eerste keer ten aanval.

   

  Eerste achtervolger Matteo Trentin liet het niet zomaar gebeuren en zette zijn ploeg op kop. Mitchelton-Scott reed het gaatje op de Nederlander dicht. Een nieuwe kopgroep kwam tot stand en Van der Poel liet begaan.

   

  In de laatste lokale ronde kwam alles weer samen. Van der Poel begon met Trentin in zijn wiel aan de slotklim, de Italiaan hoorde het kraken in alle voegen en moest vrede nemen met de tweede plaats, op grote afstand van Van der Poel.

   

  Voor de Nederlandse alleskunner ligt de weg naar de eindzege nu echt open. Morgen staat de laatste rit op het programma richting Manchester. In principe is die voor de sprinters.

  De aankomst van Van der Poel:

  Uitslag rit 7:
  1. Mathieu van der Poel (Ned) 189km in 4u07'49"
  2. Matteo Trentin (Ita) +1"
  3. Simon Clarke (Aus) +3"
  4. Davide Cimolai (Ita)  
  5. Tiesj Benoot  
  6. Jasper De Buyst  
  7. Gianni Moscon (Ita) +5"
  8. Xandro Meurisse  
  9. Thomas Sprengers  
  10. Amund Grøndahl Jansen (Noo)  
  Tussenstand:
  1. Mathieu van der Poel (Ned) 25u58'25"
  2. Matteo Trentin (Ita) +12"
  3. Jasper De Buyst +40"
  4. Pavel Sivakov (Rus) +42"
  5. Nils Politt (Dui) +51"
  6. Gianni Moscon (Ita)  
  7. Mike Teunissen (Ned) +53"
  8. Andrey Amador (CRi) +57"
  9. Tiesj Benoot  
  10. Amund Grøndahl Jansen (Noo) +58"