Vader Evenepoel: "Monaco was te chic, meteen na WK leggen we kaarten op tafel"

  Remco Evenepoel

  Remco Evenepoel.

  Het verhaal dat Remco Evenepoel zou verhuizen naar Monaco deed onlangs de ronde. Nu is dat idee van de baan. Radio 2 belde met vader Patrick Evenepoel voor toelichting rond de hele zaak. "Meteen na het WK leggen we alles op tafel."

  "Monaco was te mondain, te chic, te groot"

  Begin augustus berichtten enkele kranten dat Remco Evenepoel zou verhuizen naar Monaco. Voor Evenepoel zelf was de knoop nog niet doorgehakt. "Monaco en Andorra: 2 mooie opties om naar te verhuizen", liet de renner toen weten.

   

  Vandaag berichtte Het Laatste Nieuws dat het toch niet Monaco zou worden voor Evenepoel. Radio 2 belde met vader Patrick voor extra toelichting. "Het hele verhaal Monaco is de voorbije weken eigenlijk enorm vergroot door bepaalde personen van de pers."

   

  "Wat wel zo was, is dat Remco via een kennis een appartementje ter beschikking kon krijgen om de winterperiode in goede omstandigheden te kunnen aanvatten. Met mooi weer en een omgeving waar hij goed bergop kon rijden, zou hij zich goed kunnen voorbereiden op het komende seizoen. Dat was de reden waarom Monaco ter sprake kwam", legt vader Evenepoel uit.

   

  "Maar toen zijn mijn vrouw en ik met ploegleider Patrick Lefevere gaan kijken in Monaco. Dat was heel mooi, leuk, maar we kwamen tot de conclusie: "Dit zijn wij niet." Monaco is te mondain, te chic, te groot. Daar hoort Remco momenteel echt niet thuis, want hij is zelf ook niet zo."

  "Meteen na het WK leggen we alle kaarten op tafel"

  Voor renners is het vaak beter om in de winterperiode naar het buitenland te trekken om er optimaal te kunnen trainen in het goede weer en met de nodige klimkilometers. Wat is dan het plan voor Remco?

   

  "Voor het type-Remco, een renner die naar rondes toewerkt, is het zeer interessant om in de winter vooral bergop te kunnen rijden. Dan moet je een regio zoeken waar dit kan. Samen met de ploeg - Deceuninck-Quick Step - gaan we in de maand oktober, meteen na het WK, alles op tafel leggen en de beste opties voor Remco bespreken, en uiteraard zien wat hij het liefste wil."

   

  Over welke opties hebben we het dan? Wat ziet Evenepoel zelf wel zitten? "Bij Deceuninck-Quick Step gaan ze altijd op stage in Calpe in hun vast hotel. Dat is al zeker een optie, dat Remco daar lang zou kunnen verblijven in goede omstandigheden."

   

  "Deze voorbereiding is heel belangrijk. Het is niet enkel voor komend seizoen, hij moet nu beginnen te werken om over 3 à 4 jaar te staan waar hij wil staan. Dat is ook het idee van de ploeg. Daarom mogen we ook niet overhaast beslissingen nemen en zeggen dat we zomaar ergens naartoe gaan. Het moet een doordachte keuze zijn, een visie samen met de ploeg en dan komt het wel goed", aldus Patrick Evenepoel.

  Bij Deceuninck-Quick Step gaan ze altijd op stage in Calpe in hun vast hotel. Dat is al zeker een optie, dat Remco daar lang zou kunnen verblijven in goede omstandigheden.

  Patrick Evenepoel (vader Remco) aan Radio 2

  "Québec en Montréal komen WK tijdrijden ten goede"

  Vandaag staat Evenepoel ook aan de start van de GP van Québec in Canada. 2 dagen later ook in de GP van Montréal. Wat zijn zijn plannen daar? 

   

  "We verwachten niets meer. Heel het seizoen is al boven de verwachtingen. Wat er nu bij komt, is een plus. Laat ons stellen dat deze 2 wedstrijden het WK tijdrijden ten goede zullen komen."

   

  "Volgende week vertrekt hij samen met zijn trainer weer een week naar de Ardennen om de laatste puntjes op de i te zetten in de aanloop naar het WK."

  Remco Evenepoel

  Pakt Evenepoel net als op het EK ook een medaille op het WK?