Pro League: "Roeselare verliest duel tegen Virton met forfaitscore"

  De Pro League heeft duidelijkheid verschaft over Roeselare-Virton van zondag. Roeselare werd dinsdag verrassend failliet verklaard, van de curator mogen ze niet spelen. De Pro League en de kalendermanager probeerden de match nog te verplaatsen, maar Virton kon niet op de 3 voorgestelde data. De Pro League sprak daarop de forfaitscore uit.

  Het nieuws sloeg in als een bom op Schiervelde: de ondernemingsrechtbank van Kortrijk sprak het faillissement uit over de 1B-club op basis van een openstaande schuld bij een cateringbedrijf.

   

  In een communiqué stelt de Pro League dat Roeselare verzet aantekende tegen die uitspraak: "Deze zaak wordt dinsdag 17 september behandeld door de ondernemingsrechtbank van Kortrijk."

   

  "In tussentijd wordt de club beheerd door de aangestelde curator, die zowel de club, als de Pro League liet weten dat alleszins geen enkele activiteit van de club kan plaatsvinden tot en met de behandeling van het verzet komende dinsdag."

   

  Nu er niet gevoetbald mocht worden, was een uitstel van de partij nog een mogelijke oplossing voor Roeselare. Daar zijn ook pogingen toe ondernomen. "Om te vermijden dat deze zaak invloed zou uitoefenen op het sportieve verloop van de Proximus League hebben zowel de kalendermanager als het management van de Pro League contact opgenomen met Virton om een nieuwe datum te vinden voor de wedstrijd."

   

  De Pro League ontving vandaag evenwel een negatief antwoord van de huidige nummer 4 uit 1B. Virton was wel bereid op een latere datum te spelen, "op voorwaarde dat dit ons niet zou schaden uiteraard". Virton had evenwel een probleem met de 3 voorgestelde data. "De belangrijkste reden is dat onze hoofdtrainer, Dino Toppmöller, afwezig is op zowel 24 september, 30 oktober en 3 december, in het kader van zijn opleiding voor het diploma UEFA Pro. U begrijpt dat het voor ons niet mogelijk is om een competitiewedstrijd aan te vatten zonder onze hoofdcoach op de bank…”, luidde het antwoord van Virton.

   

  De Pro League kwam daarop tot de conclusie dat de match van zondag door Roeselare met forfaitscore verloren wordt, "conform het bondsreglement".