Lopez snoeihard voor "idioten" van Movistar: "Wereldkampioen moet goede voorbeeld geven"

  Lopez kwam vandaag onzacht in aanraking met het Spaanse asfalt.

  Miguel Angel Lopez werd vandaag net als rode trui Primoz Roglic opgehouden door een valpartij. De drager van de witte trui is niet te spreken over de actie van Movistar, dat toch doortrok na het oponthoud. "Ik word boos als ik de wereldkampioen zo zie koersen", klinkt het boos. Movistar excuseerde zich later op de avond op sociale media.

  "Wat een wereldkampioen hebben we!"

  Het Vuelta-peloton werd na 100km koers opgeschrikt door een zware valpartij. Leider Primoz Roglic en witte trui Miguel Angel Lopez lagen erbij. Movistar, het team van wereldkampioen Alejandro Valverde en Nairo Quintana, wachtte niet en trok stevig door. Uiteindelijk duwde de blauwe brigade toch plots op de rem waardoor Roglic en Lopez konden terugkeren.

   

  Geen enkele klassementsrenner verloor uiteindelijk tijd, maar toch is Lopez niet te spreken over de actie van Movistar. "Dit was een heel onrespectvolle actie", zei de Colombiaan van Astana na de bewogen etappe.

   

  "Het is typisch voor hen (Movistar, red) om van zoiets te willen profiteren. Zij zijn altijd de idioten die zulke dingen doen. Altijd dezelfde. We weten hoe ze wedstrijden rijden. Ze hebben het al zo vaak gedaan. Eens zien of ze op een dag ook eens vooraan kunnen aanvallen zoals het moet", klinkt het hard.

   

  Ook voor wereldkampioen Alejandro Valverde was Lopez niet mals. "Ik word boos als ik een wereldkampioen zo zie koersen. Wat een wereldkampioen hebben we! Een  wereldkampioen moet het goede voorbeeld geven. En respect tonen om zelf gerespecteerd te worden. Dit was een gebrek aan respect voor de rode trui en alle andere renners die gevallen waren."

  Ze hebben het al zoveel gedaan. Eens zien of ze op een dag ook eens vooraan kunnen aanvallen zoals het moet.

  Miguel Angel Lopez (Astana) is niet mals voor Movistar

  De actie van Movistar na de val van Roglic:

  Movistar: "We willen ons excuseren"

  Na de storm van kritiek voelde Movistar zich wel genoopt om te reageren. Op sociale media bood het team zijn excuses aan voor wat er tijdens de 19e etappe gebeurd was.

   

  "We willen ons excuseren. Onze manier van koersen volgde uitsluitend de strategie die we voor de wedstrijd hadden uitgetekend en was op geen enkele manier bedoeld om winst te halen uit de valpartijen van onze rivalen", klonk de boodschap op Twitter.

   

  "We hopen dat voor ieders baat gebeurtenissen als deze van vandaag voor een eenduidige regelgeving helpen zorgen, zowel voor ploegen als voor wedstrijdcommissarissen."