Kai Reus keert terug uit wielerpensioen en jaagt op werelduurrecord Campenaerts

  Kai Reus

  Reus reed een groot deel van zijn carrière bij Rabobank.

  Comebacks lijken deze week in de mode. Kai Reus wil het werelduurrecord aanvallen. Dat heeft de 34-jarige Nederlander, die in 2016 stopte met wielrennen, bevestigd in het Algemeen Dagblad. Het werelduurrecord staat nu op naam van Victor Campenaerts, die begin dit jaar in Mexico 55,089 kilometer aflegde in een uur.

  Reus: "Het record kan scherper, het plafond is nog niet bereikt"

  De juiste locatie en datum zijn nog niet gekozen, maar Reus wil de tijd nemen om zich
  optimaal voor te bereiden. "Waarschijnlijk wordt het Mexico", zegt Reus. "Volgend jaar zal te vroeg zijn, denk ik. Het zal eerder in 2021 worden, maar ik wil me nergens op vastpinnen. Ik moet alles weer opbouwen. In het begin ging dat met horten en stoten. Maar aan de andere kant: je verleert het niet zomaar. Ik ben erachter gekomen dat het talent niet is verdwenen."

   

  Wil Reus Campenaerts van de tabellen fietsen, zal hij beter moeten doen dan de 55,089 kilometer van onze landgenoot eerder dit jaar in Aguascalientes. De Nederlander gelooft alvast in zijn kunnen. "Anders zou ik er ook niet aan beginnen. De rek is er nog niet uit. Het record kan scherper, het plafond is nog niet bereikt. Het gaat verbeterd worden, ik weet alleen niet of ik degene ben die het doet. Met een heel team beginnen we aan een reis naar de start van dat ene uur. Als we daar zijn moet ik het afmaken."

   

  Reus zal het traject op een eerder atypische manier afwerken, zonder wielerploeg. De
  Nederlander heeft zelf een heel team rond hem verzameld met onder meer trainers, een voedingsdeskundige en mental coach.

   

  De renner zette in 2016 een punt achter zijn loopbaan, toen hij uitkwam voor Roompot. Hij begon zijn wielercarrière bij Rabobank, waar hij in 2007 zwaargewond raakte bij
  een trainingsrit. Reus werd dagen in een kunstmatige coma gehouden en keek de dood in de ogen. Ruim een jaar later maakte hij een comeback in het peloton.