• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Wat is er mis met de kleedkamers van Napoli? Ancelotti is woedend

  " "

  "Waar moeten we ons omkleden tegen Sampdoria en Liverpool?", vraagt de coach zich af.

  0 / 0

  Er is iets vreemds aan de hand bij Napoli. Coach Carlo Ancelotti spuwt zijn gal over de renovatie van de kleedkamers, die normaal eind deze week af hadden moeten zijn. Maar de architect zegt dat bij een rondleiding gisteren met de vicevoorzitter die laatste juist heel tevreden was. En de aannemer stelt dat hij zelfs "voor ligt op schema". Het is de overheid die de werken uitvoert.

  Gisteren verscheen er een communiqué van Ancelotti op de website van de club van Dries Mertens, waarin de doorgaans minzame coach de situatie in de kleedkamers van het San Paolostadion (bouwjaar 1948) door de mangel haalt. 

   

  "Ik heb gezien in welke staat de kleedkamers van San Paolo zijn. Er bestaan geen woorden voor. Ik aanvaardde de vraag van het bedrijf om de eerste twee wedstrijden buitenshuis te spelen, zodat de werken konden worden afgerond, zoals beloofd."

   

  "In 2 maanden kun je een huis bouwen, maar zij bleken niet in staat om de kleedkamers te renoveren."

   

  Vicekampioen Napoli speelde zijn eerste 2 competitieduels bij Fiorentina (3-4) en bij Juventus (4-3). Zaterdag om 18u is er de eerste thuismatch in de Serie A tegen Sampdoria, dinsdag komt titelverdediger Liverpool op bezoek in de Champions League.

   

  Ancelotti fulmineert voort: "Waar moeten wij ons omkleden tegen Sampdoria en Liverpool? Ik ben verontwaardigd door de incompetentie van de mensen die de werken moesten uitvoeren. Hoe hebben de gemeente, de regio en de commissarissen de aangegane verplichtingen kunnen negeren? Dit is een gebrek aan respect voor de ploeg van de stad. Ik ben ontzet."

  Napoli zet filmpje van onafgewerkte kleedkamer online

  Aannemer: "We liggen voor op schema"

  Niet de club, maar de overheden financierden de renovatiewerken. De verantwoordelijke architecte reageerde verrast in Gazzetta dello Sport: "De felle uitspraken van Ancelotti verbazen mij. Vandaag (woensdag) deden we een rondleiding in de kleedkamers met vicevoorzitter Edoardo De Laurentiis. Die uitte tegenover de werkmannen zijn tevredenheid over de geleverde arbeid."

   

  Dat laatste wordt evenwel door Napoli ontkend. De club zette vanochtend ook een filmpje online met beelden uit de kleedkamer, "70 uur voor Napoli-Sampdoria, wat de reactie van Ancelotti uitlokte".

   

  Ook het bouwbedrijf dat de werken uitvoerde, wordt opgevoerd in de Italiaanse sportkrant. Aannemer Carlo Perego: "Op een aantal details na is de renovatie van de kleedkamers afgerond. Die afwerking gebeurt donderdag. De oplevering is vrijdag om 10u, dat is bevestigd. We zijn niet te laat, we liggen zelfs voor op schema."

   

  "Mogelijk zag hij oude foto's", verdedigde Filomena Smiraglia zich op de website CalcioNapoli24. "En het is normaal dat er dekens op de grond liggen om de vloer te beschermen tegen de verf. Morgen/donderdag beginnen we met de grote opruimoperatie. En vrijdagochtend zullen we zoals gepland het stadion overhandigen aan de gemeenteraad. In een perfecte en functionele staat."

   

  "Ik ben geschokt omdat we altijd een hartelijke en eerlijke relatie hadden met Napoli."

  Meer foto's van de kleedkamers: