Mandaat van Michael Verschueren bij European Club Assocation verlengd

  Michael Verschueren.

  Michael Verschueren.

  Michael Verschueren is voor een tweede ambtstermijn verkozen als lid van het uitvoerend comité van de European Club Association (ECA), de koepelvereniging van Europese topclubs. De sportief manager van Anderlecht zal binnen de ECA ook werken aan de hervorming van de UEFA-clubcompetities.

  Verschueren maakte in 2014 zijn intrede in de executive board van de ECA, als opvolger van zijn vader Michel. Hij zag zijn mandaat deze week verlengd tot minstens 2023.

   

  De sterke man van RSCA vertoeft in mooi gezelschap, want ook onder anderen Edwin van der Sar (Ajax), Nasser Al-Khelaifi (PSG) en Josep Maria Bartomeu (Barcelona) maken deel uit van de 24 gemandateerde bestuurders.

   

  Het gloednieuwe Uitvoerend Comité verkoos Andrea Agnelli (Juventus) opnieuw tot voorzitter van de ECA.     

   

  Namens de ECA maakt Verschueren ook deel uit van het UEFA Club Competitions Committee, die zich bij de Europese voetbalbond zal bezighouden met de nakende hervorming van de Champions League en Europa League.

   

  Vanaf 2024 zouden die Europese topcompetities er helemaal anders moeten uitzien.

   

  "De feedback die we de voorbije maanden hebben gekregen, maakt duidelijk dat een hervorming broodnodig is", aldus Agnelli, die aan zijn tweede ambtstermijn begint als ECA-voorzitter.

   

  "Er zijn meer Europese wedstrijden nodig om het voetbal verder te laten ontwikkelen. Nu gaan we een algemene visie uitwerken van hoe de ECA vindt dat de clubcompetities eruit moeten zien."

  Tweet van ECA: