Lotto-Soudal en De Weert strijken plooien glad: "Kevin blijft voor ons werken"

  Het incident tussen Lotto-Soudal en Kevin De Weert is afgesloten. Dat bevestigt CEO John Lelangue. De ploeg schorste zijn performance manager/sportdirecteur na een voorval in de Vuelta. "Na meerdere gesprekken kwamen we tot de conclusie dat we samen zeker nog een toekomst hebben", legt Lelangue uit.

  Het was een bom 2 weken geleden, toen Lotto-Soudal met de drastische ingreep voor De Weert naar buiten kwam "naar aanleiding van een incident aan de vooravond van de Vuelta en na een eerdere waarschuwing".

   

  De Weert, die in Spanje fungeerde als tweede sportdirecteur, sloeg mea culpa en haalde maandenlange frustraties aan omdat hij zich niet welkom voelde binnen het team.

   

  De twee partijen hebben ondertussen de zaak uitgepraat. De rol van de oud-bondscoach zal iets specifieker worden: hij zal full time performance manager zijn.

  "Wat gebeurd is, zal geen tweede keer gebeuren"

  Noch Lelangue, noch De Weert trad in detail over wat er nu juist gebeurd was. Lelangue: "Ik wil niet verder uitweiden over het incident en wat de juiste toedracht was van de schorsing. Maar alles is ondertussen opgelost."

  "Ik heb altijd gezegd dat we het probleem zouden bespreken met Kevin. Eerst gebeurde dat telefonisch. Nadien zaten we samen. Oog in oog. Er waren meerdere gesprekken tussen ons. Hét onderwerp was natuurlijk "het incident", maar ook hoe we nog samen een verdere toekomst hadden."

   

  "En dit in de structuur die ik aan het uitbouwen ben voor de komende jaren binnen Lotto-Soudal. Ik ben pas eind november 2018  bij de ploeg gekomen. Het herstructureren van een team doe je niet zomaar op een-twee-drie. Na een resem gesprekken kwamen we tot de conclusie dat wij samen zeker nog een toekomst hebben."

   

  "Ik plaats Kevin De Weert nu meer in de functie van echte performance manager dan van sportdirecteur. En we gaan weer volop aan de slag. Incident afgesloten."

   

  "Het is uitkijken naar de volgende 3 seizoenen. Zeker met de nieuwe structuur moet alles beter in zijn plooi vallen. Kevin De Weert is dé performance manager. Daarnaast staan zes sportdirecteurs. Allen rapporteren naar mij toe. In feite is dat zoals ik werkte in mijn vroegere ploegen met bijvoorbeeld Allan Peiper en Marco Pinotti, die ook echte performance managers waren."

   

  De Weert krijgt dus een tweede kans van Lelangue: "Wat gebeurd is, zal geen tweede keer gebeuren. Het is ook geen kwestie van een zogenaamde tweede kans. Iedereen weet waar hij zich moet aan houden. Er is een bepaalde structuur. Ik beschouw iedereen van het team een beetje als mijn kinderen, ik noem ze een beetje mijn familie."

  Wat gebeurd is, zal geen tweede keer gebeuren. Het is ook geen kwestie van een zogenaamde tweede kans. Iedereen weet waar hij zich moet aan houden. 

  CEO John Lelangue