Mourinho heeft er weer zin in: "De vakantie heeft lang genoeg geduurd"

  José Mourinho

  José Mourinho praat iedereen bij op een event van de Spaanse voetballiga.

  José Mourinho heeft na zijn ontslag bij Manchester United eind vorig jaar lang genoeg aan de kant gestaan. De Portugese voetbaltrainer zegt "meer dan ooit" klaar te zijn voor een nieuwe uitdaging, maar nog niet als bondscoach.

  In december vorig jaar moest José Mourinho opkrassen bij Manchester United. Sindsdien heeft de Portugese topcoach vooral toegekeken.

   

  "Ik kijk nu helemaal anders naar het voetbal, want ik heb de zomer voor het eerst als gewone voetbalsupporter beleefd", vertelde Mourinho op een event van de Spaanse voetballiga. "Maar het is goed geweest, laat de vakantie nu maar stoppen."

   

  Waar Mourinho (56) zijn trainerscarrière wil herlanceren, blijft onduidelijk. "Geduld is een schone deugd. Als er een goed aanbod komt en het moment daar is, zal ik weer plaatsnemen op de trainersbank."

   

  "Als bondscoach? Graag, maar dat bewaar ik liever voor het einde van mijn carrière. Het vuur en de passie tijdens zo'n eindronde van een EK of een WK wil ik wel eens meemaken."

   

  "Het werk dat in aanloop naar zo'n groot toernooi moet gebeuren, heb ik niet zo graag. Je speelt twee jaar lang kleine wedstrijden. Ik coach graag elke dag en speel liefst 2 tot 3 wedstrijden per week", stelt Mourinho.

  Geduld is een schone deugd. Als er een goed aanbod komt en het moment daar is, zal ik weer plaatsnemen op de trainersbank.

  José Mourinho
  José Mourinho

  José Mourinho is op zoek naar iets nieuws.

  De clubs van José Mourinho

  • 2000: Benfica (Por)
  • 2001-2002: Uniao de Leiria (Por)
  • 2002-2004: Porto (Por)
  • 2004-2007: Chelsea (Eng)
  • 2008-2010: Inter (Ita)
  • 2010-2013: Real Madrid (Spa)
  • 2013-2015: Chelsea (Eng)
  • 2016-2018: Manchester United (Eng)

   

  José Mourinho stuurde Porto (2004) en Inter Milaan (2010) naar de eindzege in de Champions League, werd drie keer Engels kampioen met Chelsea (2005, 2006 en 2015), twee keer Italiaans kampioen met Inter (2009 en 2010) en één keer Spaans kampioen met Real Madrid (2012). In zijn eerste seizoen met Manchester United veroverde Mourinho nog de Europa League-beker (2017).