Van Herck: "Grandslamwinst zou mooiste beloning zijn voor Clijsters"

  Johan Van Herck gelooft in de terugkeer van Kim Clijsters.

  Johan Van Herck gelooft in de terugkeer van Kim Clijsters.

  Johan Van Herck, coach van het Belgische Fed Cup-team, kijkt net als iedereen uit naar de terugkeer van Kim Clijsters op de tennisvelden. "Laat ons hopen dat haar lichaam het houdt en dat de allerbeste Kim terugkeert", vertelt hij aan Sporza.

  "Het is een aangename en positieve verrassing en heel mooi voor het tennis in het algemeen", vindt Johan Van Herck. "Ik denk dat Kim er heel goed over nagedacht heeft. Dat heeft ze zelf ook aangegeven: ze komt niet terug als toeriste. Ze zet deze stap alleen maar om mee te dingen naar het allerhoogste."

   

  "Ze heeft nu nog 3,5 maand om zo fit mogelijk aan het volgende seizoen te kunnen beginnen. Dat is veel, maar het zal toch ook snel december zijn. Ze zal elke week nodig hebben om het gevoel terug te hebben van op de baan te staan, want ze heeft toch 7 jaar geen toptennis gespeeld. Ik heb er wel alle vertrouwen in dat ze het zal kunnen."

   

  "Op haar eigen Academy heeft Kim natuurlijk ook een mooie combinatie met Elise Mertens, waar ze heel veel mee kan trainen. Misschien heeft ze daar ook wel gevoeld dat haar lichaam wel meewil. Samen kunnen ze heel hard werken aan een comeback."

  "Kim verdient heel veel respect"

  De terugkeer van Kim Clijsters klinkt de Fed Cup-coach ook als muziek in de oren. "Voor het Fed Cup-team zou het een godsgeschenk zijn om er iemand bij te hebben met de kwaliteiten en ervaring op het allerhoogste niveau zoals Kim", zegt Van Herck.

   

  "Het is afwachten hoe haar programma er zal uitzien. Ik heb Kim nog niet gesproken, maar dat zal er de komende weken wel eens van komen. Ik denk dat het hele team hoopt om er een Kim in haar beste vorm bij te hebben. Dan hebben we er een heel sterke pion bij."

   

  Aan de slaagkansen van Clijsters' comeback twijfelt Van Herck niet. "We kennen de kwaliteiten van Kim. Ze is zeer explosief en beweegt goed. Dat zijn dingen die je in het tennis van vandaag ook ziet. Als ze lichamelijk helemaal in orde is, kan ze dat ook aan. Daar twijfel ik niet aan", klinkt het.

   

  "Laat ons hopen dat haar lichaam het houdt en dat de allerbeste Kim terugkeert. Ik denk dat ze heel veel respect verdient. We moeten er met zijn allen gaan achterstaan en dan mogen we heel veel verwachten van haar, wie weet zelfs een grandslamzege. Dat zou de mooiste beloning zijn voor Kim en haar team."