Gerlo: "Clijsters doet dit niet zomaar. Dit gaat over passie"

  Kim Clijsters keert terug naar het professionele circuit.

  Het was een donderslag bij heldere hemel, maar het is geen grap: Kim Clijsters kondigt haar comeback aan op het WTA-circuit. Radiocommentator Dirk Gerlo: "Tennissen kan ze nog altijd, maar hoe verdraagt het lichaam al die inspanningen?"

  "Ze beschrijft het als een challenge"

  "Ik herhaal het nog even: Kim Clijsters maakt haar comeback in 2020. We zijn 12 september en niet 1 april", reageerde Dirk Gerlo meteen na het nieuws op Radio 1.

   

  "Het is niet de eerste keer dat Kim terugkomt. Ze maakte ook in 2009 een comeback. Een paar weken later won ze de US Open en werd ze nummer één van de wereld. Daarna won ze nog eens de US Open en de Australian Open. In 2012 volgde dan het einde op de US Open."

   

  "Intussen heeft Kim 3 kinderen gekregen en nu blijkt dat de jongste bij manier van spreken groot genoeg is om alleen zijn boterhammen te smeren en naar school te gaan."

   

  "Ik ben verrast, maar ook weer niet helemaal. Ik weet dat ze behoorlijk vaak op de trainingsbanen van haar Academy te vinden is. Ze traint er met professionele speelsters en daar hield ze haar niveau op peil. Ik laat me vertellen dat ze af en toe sparde tegen iemand uit de top 100. En ze won dan geregeld een setje."

   

  "Ze laat ook uitschijnen dat ze nu al een tweetal jaar haar lichaam op orde probeerde te krijgen en fit probeerde te geraken. Ze heeft een paar maanden om weer competitiefit te worden. En ze beschrijft het als een challenge."

  Ik ben verrast, maar ook weer niet helemaal. Ik weet dat ze behoorlijk vaak op de trainingsbanen van haar Academy te vinden is. Ze traint er met professionele speelsters en daar hield ze haar niveau op peil.

  Dirk Gerlo

  "2020, het jaar van de Spelen"

  Is de lokroep om weer deel te nemen aan competitie dan zo groot? "Ik kan me daar wel iets bij voorstellen", zegt Dirk Gerlo.

   

  "Ze zit natuurlijk alle dagen in dat milieu. Ze wordt ook altijd op de 4 grandslamtoernooien uitgenodigd. Niet alleen om commentaar te geven, maar ook voor die toernooien met de legends. En die wint ze ook. Die drang naar competitie is er."

   

  "De vraag is wat haar doelen zullen zijn in 2020. Ik kan me niet inbeelden dat de organisatie van de Australian Open een ex-winnares zal weigeren als zij om een uitnodiging vraagt."

   

  "En later op het jaar volgen ook nog de Fed Cup en de Spelen in Tokio. We weten dat Elise Mertens een troef is geworden in het dubbelspel en zij mag bij manier van spreken iemand kiezen voor het dubbel. Clijsters heeft dat talent nog. Daar liggen dus nog mogelijkheden."

  "Dit doe je niet zomaar. Het gaat over passie"

  Kim Clijsters moet nu wel opboksen tegen een nieuwe generatie. "Het is onmogelijk om daar iets zinnigs over te zeggen. Ze is een fenomenale tennisster. Maar een programma van bijvoorbeeld 10 toernooien is fysiek behoorlijk belastend. Hoe verdraagt het lichaam die inspanningen?"

   

  "Tennissen kan ze nog altijd. Ze heeft die kracht. En misschien wordt ze geïnspireerd door de lange levensduur van Serena en Venus Williams."

   

  "Ik denk dat ze ook veel overlegd zal hebben over deze beslissing. Als ze haar doelen uitkiest en geen overladen programma afwerkt, dan denk ik dat er mogelijkheden zijn."

   

  "Ik moet nog altijd even bekomen van het nieuws. Maar dit gaat over passie, want je doet dit niet zomaar. Ze doet dit in een zeer concurrentiële wereld."