Coleman ontkent 3 gemiste dopingcontroles: "Ik werk hard en drink water"

  Christian Coleman.

  Christian Coleman.

  Christian Coleman heeft op de sociale media voor het eerst gereageerd op zijn drie gemiste dopingcontroles (die hem uiteindelijk geen schorsing opleverden). Hij noemt zichzelf "de grootste advocaat van een schone sport".

  "Het is onrespectvol wanneer mensen speculeren over sporters en het gebruik van doping. Eigenlijk moet ik me daar niet tegen verdedigen, maar toch zeg ik voor de eerste en de laatste keer: ik neem GEEN ENKEL supplement", zegt Coleman.

   

  "Ik neem helemaal niets om mijn recuperatie te bevorderen, zelfs geen legale middelen. Ik werk hard, drink water en werk de volgende dag nog harder."

   

  "Het heeft mij nog nooit een positieve controle opgeleverd en dat zal ook nooit gebeuren. Het is dan ook jammer in de media te moeten lezen dat ik iets mispeuterd zou hebben. We leven in een wereld waarin clicks geld opleveren en mensen zaken lezen die niet kloppen. Heel jammer."     

   

  Coleman, vicewereldkampioen op de 100 meter en wereldrecordhouder op de 60 meter indoor, hing een schorsing van twee jaar boven het hoofd, maar werd vrijgesproken nadat zijn advocaten een achterpoortje konden vinden.

   

  "Ik ben de grootste advocaat van een schone sport, want ik weet welke opofferingen er nodig zijn om op dit niveau te geraken. Ik steek mijn hele hart en ziel in deze sport om te staan waar ik nu sta."     

   

  Op het WK atletiek van 27 september tot 6 oktober in Doha is Coleman de torenhoge favoriet voor de 100 meter, met zijn landgenoot en titelverdediger Justin Gatlin als voornaamste uitdager. 

  De boodschap van Coleman op Instagram: