Ga naar de inhoud

Anderlechtvrouwen debuteren met gelijkspel in knock-outfase Champions League

 do 12 september 2019 22:25
Britt Vanhamel
Britt Vanhamel heeft net gelijkgemaakt.

De vrouwenploeg van Anderlecht heeft in de Champions League de punten gedeeld met het Kazachse team BIIK-Kazigoert. Britt Vanhamel, de zus van, scoorde voor paars-wit. De terugmatch in Simkent vindt over twee weken plaats.

Nadat Anderlecht erin geslaagd is om de groepsfase te overleven, ging het vanavond aan de slag in de 1/16e finales. Daar wachtte het Kazachse team BIIK Kazigoert uit Simkent.

 

Pas na de pauze barstte de partij los. Na een overtreding van Merchiers ging het leer op de stip. De Kazachen kwamen zo via Litvinenko op voorsprong.

 

Rus was aan de rust ingevallen, maar zou slechts 20 minuten voetballen. De Roemeense werd ingebracht om doelpunten te maken, maar werd in de 66e minuut met twee keer geel van het veld gestuurd.

 

Paars-wit bleef echter niet bij de pakken zitten. Britt Vanhamel, de zus van Beerschot-doelman Mike, kopte uit een hoekschop de gelijkmaker binnen. Tison miste 10 minuten voor tijd nog de 2-1 voor Anderlecht.

 

De terugwedstrijd wordt op 25 september in Kazachstan gespeeld. De aftrap is voorzien om 12u Belgische tijd.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Mariam Toloba.
Sarah Wijnants.
De RSCA-vrouwen debuteren op het hoogste niveau in Europa.