• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Vincent Kompany: "City zit in mijn hart, Anderlecht in mijn bloed"

  Vincent Kompany

  Vincent Kompany

  Vincent Kompany heeft aan de vooravond van zijn gala-avond in Manchester een persconferentie gegeven. "Ik ben een fan van Manchester City, de club. Ik zeg geen vaarwel en ik doe vandaag geen grote verklaringen."

  Vincent Kompany kan niet meespelen in zijn eigen galamatch. "Ik heb nog te veel last van een lichte hamstringblessure. Typisch voor mij natuurlijk, de ironie ontgaat me niet", zei hij, "maar het gaat om afscheid nemen en dat hoeft niet per se op het veld."

   

  Een definitief afscheid van City lijkt het niet. "Ik ben een fan van Manchester City, de club. Ik zeg geen vaarwel en ik doe ook geen grote verklaringen. Ik ben hier als een ex-speler en als een fan."

   

  Kompany kreeg ook de vraag van welke club hij het meeste houdt: Anderlecht of City? "City zit in mijn hart, Anderlecht zit in mijn bloed. Het is aan jullie om te beslissen wat groter is. Ik heb 15 jaar bij Anderlecht op de teller en 11 jaar bij City. Dat zegt wie ik ben als mens en als speler. Ik ben trots dat ik een klein deel heb bijgedragen aan het succes van City."

  "Ik wil nu nog genieten van de momenten als speler"

  Bij Anderlecht combineert de 33-jarige Vincent Kompany de rollen van speler en manager. Hoe lang denkt hij nog te kunnen spelen? "Euro 2020 is uiteraard nog een realistisch doel. Het WK 2022? Dat weet ik nog niet."

   

  "Ik wil nu nog genieten van de momenten als speler. Dat laat je niet zomaar los. Ik geniet van het trainen en het plezier met de jonge gasten op het veld. Ik geef zelden iets op, tenzij ik voel dat het over is. Ik zit nu in een positie dat ik geniet en dat ik heel veel bijbreng. Dat zal ik niet zomaar veranderen."