Officieel: Stoffel Vandoorne racet met een Mercedes

  Stoffel Vandoorne

  Stoffel Vandoorne heeft er zin in.

  Stoffel Vandoorne

  Vorig seizoen maakte hij al kennis met Formule E.

  0 / 0

  Wat al een tijd in de lucht hing, is nu ook officieel: Mercedes maakt zijn debuut in de Formule E met Stoffel Vandoorne (27) achter het stuur. Dat maakte het Duitse topmerk bekend op het autosalon in Frankfurt. De Nederlander Nyck de Vries (24) wordt ploegmaat van Vandoorne.

  Ervaring en Formule 2-kampioen in spe

  Voor het Mercedes-team is zijn intrede in de Formule E een prestigeproject. De Duitsers domineren al jaren de Formule 1, met dat doel stappen ze nu ook in het elektrische racekampioenschap. Daarom heeft het merk zelfs zijn activiteiten in het populaire DTM-kampioenschap stopgezet.

   

  Met Stoffel Vandoorne en Nyck de Vries kruipt er volgend seizoen een ervaren rijder en een debutant achter het stuur van de Mercedes-Benz EQ. Vandoorne bereidde de intrede van het luxemerk vorig seizoen al voor bij het Duitse HWA-team, De Vries is helemaal nieuw. Hij komt uit de Formule 2, waar hij dit seizoen afstevent op de titel.

   

  Opmerkelijk, zowel Vandoorne als De Vries liepen school bij het McLaren-team.

  "Races en kampioenschappen winnen"

  Mercedes stapt niet zomaar in de Formule E. Het kampioenschap biedt constructeurs de mogelijkheid om elektrische auto's in sneltreinvaart te ontwikkelen. En volgens de sector vormen elektrische auto's de toekomst.

   

  In tegenstelling tot de Formule 1 wemelt het dan ook van automerken in de Formule E. Naast Europese teams zoals Audi, BMW en Jaguar zijn ook de Aziatische merken NIO, Nissan en Mahindra er vertegenwoordigd. 

   

  "We zullen vechten voor zeges en kampioenschappen", belooft Mercedes-teamchef Toto Wolff, "maar die mag je nog niet meteen verwachten bij ons debuut. Ons eerste jaar wordt een leerschool. Een verrassing sluiten we natuurlijk wel niet uit."

  Ons eerste jaar wordt een leerschool, maar een verrassing sluiten we niet uit.

  Toto Wolff (teamchef Mercedes)

  De eerste elektrische Zilverpijl van Mercedes:

  Het 6e seizoen van het Formule E-kampioenschap begint in het weekend van 22 november met 2 races in Saudi-Arabië.