Rwanda wil in 2025 het eerste WK op Afrikaanse bodem organiseren

  De Rwandese delegatie op bezoek bij UCI-voorzitter David Lappartient.

  Rwanda heeft zich vandaag officieel kandidaat gesteld voor de organisatie van het WK wielrennen op de weg in 2025. Het zou het eerste WK worden op het Afrikaanse continent.

  "We willen toetreden tot de geschiedenisboeken"

  UCI-voorzitter David Lappartient ontving vandaag in Aigle (Zwitserland) een delegatie van de Rwandese regering. Zij overhandigden hun kandidatuur voor het WK wielrennen op de weg in 2025.

   

  Het Oost-Afrikaanse land heeft ondertussen meer dan tien jaar ervaring met het organiseren van wielerwedstrijden dankzij de steeds populairder wordende Ronde van Rwanda (2.1). Sinds de komst van de Amerikaan Jonathan Boyer in de jaren 2000 wordt ook fors geïnvesteerd in de ontwikkeling van het jeugdwielrennen.

   

  "Rwanda wil graag tot de geschiedenis van het WK wielrennen toetreden", lezen we in een persbericht. "We willen als eerste Afrikaanse land de strijd om de regenboogtrui organiseren."

   

  "Dergelijk evenement in de straten van Kigali (de hoofdstad, red) mogen organiseren zou een enorm enthousiasme met zich meebrengen. Ook buiten de grenzen van Rwanda, een land dat door moed en overtuiging een voorbeeld van succes is geworden op alle gebieden."

   

  "Sport is hiervan het beste bewijs. De organisatie van het WK in 2025 zou een geweldige boodschap van hoop zijn voor het hele Afrikaanse continent. Maar ook voor de hele wielerfamilie, die zich al jaren richt op de internationalisering van de sport."

  De organisatie van het WK in 2025 zou een geweldige boodschap van hoop zijn voor het hele Afrikaanse continent.

  De Rwandese delegatie bij de UCI-voorzitter: