• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Valencia bedankt coach Marcelino voor bewezen diensten, Celades is zijn opvolger

  Marcelino werd in de zomer van 2017 coach van Valencia.

  Drie dagen voor de belangrijke wedstrijd tegen FC Barcelona heeft Valencia zijn trainer Marcelino de laan uitgestuurd. De 54-jarige Spanjaard kon volgens Spaanse media niet langer door één deur met eigenaar Peter Lim.

  De Spaanse eersteklasser geeft in een kort persbericht geen verdere uitleg over het ontslag van Marcelino, maar een conflict met de Singaporese eigenaar Peter Lim zou volgens Spaanse media aan de basis van het ontslag liggen. Marcelino zou het niet eens zijn met het aankoopbeleid van de club.

   

  Marcelino was sinds de zomer van 2017 coach van Valencia. Hij stond 110 wedstrijden langs de zijlijn. Vorig seizoen won hij met de club de Spaanse beker: in de finale werd Barcelona verrassend geklopt.

   

  Albert Celades is de opvolger van Marcelino. De 43-jarige Spanjaard, oud-speler van Barcelona en Real Madrid, was in het verleden coach van de Spaanse beloften. Op het WK in 2018 was hij assistent van Fernando Hierro, waarna hij even als T2 aan de slag ging bij Real Madrid. Valencia wordt zijn eerste club als hoofdtrainer.

  Opvolger Celades (centraal) was op het WK van 2018 de assistent-trainer van Fernando Hierro.