Van Avermaet: "Québec en Montréal zijn goeie graadmeter voor WK"

  Greg Van Avermaet

  Greg Van Avermaet trekt met veel plezier naar Canada.

  Greg Van Avermaet wil vrijdag en zondag scoren in Canada. De Belg van CCC heeft van de GP in Québec en de GP van Montréal een doel gemaakt. "Met het WK in Yorkshire als extra motivatie heb ik stevig doorgetraind."

  Greg Van Avermaet is afgereisd naar Canada waar hij als kopman start voor CCC in de GP van Québec en Montréal. In Québec eindigde hij in zeven edities nooit buiten de top 10 en in Montréal was hij de sterkste in 2016.

   

  "Québec en Montréal zijn zware wedstrijden die goed passen bij mijn manier van koersen. Ik spurt graag na een lange en zware wedstrijd, dus gaan we de race zo lastig mogelijk maken", zegt Van Avermaet. "De Canadese koersen zijn een hoofddoel voor mij."

   

  "Vorige week had ik een goed gevoel in de Bretagne Classic in Plouay. Mijn benen waren beter dan het resultaat laat uitschijnen." Van Avermaet eindigde als zesde in Plouay. "In deze periode van het jaar lijk ik altijd goeie benen te hebben en met het WK in Yorkshire als extra motivatie heb ik stevig doorgetraind. Hopelijk werpt het zijn vruchten af."

   

  Van Avermaet was een van de vijf Belgen die door bondscoach Rik Verbrugghe al geselecteerd werden voor het WK. "De races in Canada worden een goede graadmeter voor iedereen die naar het WK trekt en we zullen zien wat er nog moet gebeuren om mijn vorm de volgende weken aan te scherpen."

  Resultaten Greg Van Avermaet in Québec en Montréal

    GP van Québec GP van Montréal
  2018 2e 3e
  2017 2e 7e
  2016 2e 1e
  2015 10e 37e
  2014 5e 7e
  2013 3e 4e
  2012 2e 14e

  2016: Greg Van Avermaet sprint naar winst in Montréal