De duizelingwekkende cijfers van Ronaldo: "Hij is de beste ter wereld"

  Cristiano Ronaldo kon 4 keer juichen tegen Litouwen.

  Cristiano Ronaldo scoorde gisteren vier keer tegen Litouwen. Hij zit nu al aan 93 goals voor Portugal. "Dit is het bewijs dat hij de beste speler ter wereld is", zegt bondscoach Fernando Santos. Bekijk hier de cijfers.

  Cristiano Ronaldo lijkt onverzadigbaar en leeft voor goals. Hoe kun je anders verklaren dat de Portugees op zijn 34e meer scoort dan ooit tevoren in het shirt van Portugal?

   

  Na zijn vier goals van gisteren zit hij aan 93 treffers in het shirt van Portugal en krijgt hij recordhouder Ali Daei in het vizier. De Iraniër scoorde 109 keer in 149 interlands. Wat vooral opvalt, is dat Ronaldo in de afgelopen 4 jaar 33 van zijn 93 goals maakte.

  Bondscoach: "Ronaldo is de beste speler ter wereld"

  De Portugese ster was bescheiden in zijn reactie. "Ik ben gelukkig en geniet echt van dit moment. Niet door de goals die ik maak, maar door het niveau dat we met Portugal halen de afgelopen jaren. Ik probeer gewoon mijn land zo goed mogelijk te helpen."

   

  Fernando Santos, die Ronaldo na zijn hattrick tegen Zwitserland in de halve finales van de Nations League een genie noemde, spaarde zijn lof niet. "Zijn vier goals zijn het duidelijke bewijs dat Cristiano de beste speler ter wereld is."

   

  Dat is natuurlijk een eindeloze discussie, zeker op Twitter. Vast staat wel dat Ronaldo weer een record rijker is, want hij heeft nu de meeste doelpunten in EK-kwalificatiematchen op zijn naam. Met 24 goals wipte hij gisteren over de Ier Robbie Keane. En die had voor de match tegen Litouwen nochtans een oproep gedaan aan Ronaldo. "Ik denk wel dat je al genoeg records hebt, Cristiano", zette hij op Instagram.

  8 hattricks en 2 vierklappers voor Portugal

  Ronaldo scoorde al tegen 40 landen

  De vier goals van Ronaldo tegen Litouwen

  1. 29' - Doelpunt - Vytautas Andriuskevicius (1 - 1)
  2. 8' - Doelpunt strafschop - Cristiano Ronaldo (0 - 1)
  1. 90+3' - Doelpunt - William Carvalho (1 - 5)
  2. 90' - Verv. Bernardo Silva door Pizzi
  3. 80' - Verv. Cristiano Ronaldo door Gonçalo Guedes
  4. 78' - Verv. Ovidijus Verbickas door Donatas Kazlauskas
  5. 77' - Doelpunt - Cristiano Ronaldo (1 - 4)
  6. 70' - Verv. Mantas Kuklys door Arturas Zulpa
  7. 66' - Verv. Karolis Laukzemis door Deimantas Petravicius
  8. 66' - Doelpunt - Cristiano Ronaldo (1 - 3)
  9. 63' - Doelpunt - Cristiano Ronaldo (1 - 2)
  10. 57' - Verv. Bruno Fernandes door Rafa Silva
  8'penalty goal Cristiano Ronaldo0 - 1
  63'goal Cristiano Ronaldo1 - 2
  66'goal Cristiano Ronaldo1 - 3
  77'goal Cristiano Ronaldo1 - 4
  90+3'goalWilliam Carvalho1 - 5