Bouchikhi, Debjani en Maudens mogen toch naar het WK atletiek

  Bouchikhi, Debjani en Maudens mogen naar Doha.

  Drie Belgische atleten hebben al goed nieuws gekregen: ze worden door de Belgische atletiekbond opgevist voor het WK. Het gaat om Ismael Debjani (1.500m), Soufiane Bouchikhi (10.000m) en Hanne Maudens (zevenkamp).

  Dinsdag liet de Belgische bond weten dat ze voor het WK atletiek in Doha zou afwijken van haar principe van de afgelopen jaren. Toen werd streng vastgehouden aan de eigen criteria. Dit jaar zouden atleten, die voldoen aan de minder strenge norm van de Internationale atletiekfederatie, wel opgevist worden.

   

  Ismael Debjani op de 1.500 meter, Soufiane Bouchikhi op de 10.000 meter en Hanne Maudens op de zevenkamp haalden de Belgische limiet net niet, maar kregen ondertussen bevestiging dat ze hun koffers mogen pakken voor Doha.

   

  De komende dagen worden er naar alle waarschijnlijkheid nog meer atleten opgevist. De grootste kanshebbers zijn Jonathan Sacoor (400m), Philip Milanov (discuswerpen), Fanny Smets (polsstokspringen) en Michael Obasuyi (110m horden). Ook Kevin Borlée (400m), Renée Eykens (800m), Thomas De Bock, Nina Lauwaert en Hanna Vandenbussche (allen marathon) zijn niet kansloos, vooral als er nog enkele buitenlandse atleten afhaken.

  Deze Belgen waren al zeker van het WK in Doha

  • Nafi Thiam (zevenkamp)
  • Anne Zagré (100 meter horden)
  • Hanne Claes (400 meter horden)
  • Paulien Couckuyt (400 meter horden)
  • Claire Orcel (hoogspringen)
  • Isaac Kimeli (5.000 meter)
  • Robin Hendrix (5.000 meter)
  • Thomas Van der Plaetsen (tienkamp)
  • Ben Broeders (polsstokspringen)
  • Belgian Tornados (4x400 meter)
  • Belgian Cheetahs (4x400 meter)
  • gemengde aflossingsploeg (4x400 meter) 

   

  Marathonlopers Koen Naert en Bashir Abdi zegden net als de geblesseerde Cynthia Bolingo (400 meter) af voor het WK.