Walem: "Het debuut van Verschaeren bij de Duivels? Geen commentaar"

  Walem tijdens het EK afgelopen zomer.

  De Belgische beloften spelen vanavond in Leuven hun tweede kwalificatiewedstrijd voor het EK. De Jonge Duivels verloren vrijdag hun opener met 1-0 bij Wales. Bondscoach Johan Walem liet voor aanvang van deze interland zijn ongenoegen blijken over de afwezigheid van enkele sterkhouders.

  Yari Verschaeren (18) vierde gisteren zijn debuut bij de grote jongens. Het goudhaantje van Anderlecht had normaal gezien vandaag bij de nationale beloften kunnen spelen, maar dat was geen optie meer door de selectiepolitiek van Roberto Martinez.

   

  Verschaeren debuteerde gisteren tegen Schotland, iets waar Johan Walem weinig over kon of wou vertellen. "Geen commentaar", reageerde de coach van de beloften voor de match tegen Bosnië-Herzegovina bij Proximus Sports.

   

  "Ik mis Verschaeren, ik mis Orel Mangala, ik mis Zinho Vanheusden", legde Walem uit. Verschaeren speelde gisteren bij de A-ploeg, Mangala en Vanheusden zijn out. "Dat zijn drie sterkhouders en dat is veel."

   

  "Ik wil de beste spelers in mijn leeftijdscategorie kunnen selecteren, maar dat kan jammer genoeg niet", vervolgde Walem. "Dat geeft kansen aan andere spelers. Het is uniek om op dit niveau te mogen spelen, maar je moet presteren."

   

  "De nieuwe jongens hebben ook veel talent, maar ik heb niet veel tijd gehad om met hen te werken. Het was beter geweest als er tijdens deze interlandperiode maar één wedstrijd was geweest, maar het zij zo."

  De opstelling van de Belgische beloften vanavond: