Valverde geeft niet op: "We hebben Roglic al eens zien kraken in de slotweek"

  Roglic en Valverde tijdens een van hun duels.

  Worden de laatste dagen van de Ronde van Spanje nog spannend? Als het van Alejandro Valverde (39) afhangt wel. De Spanjaard heeft op de rustdag het vuur nog wat opgepookt. "We zijn aan elkaar gewaagd en ik kijk met veel goesting en ambitie uit naar wat nog volgt in deze Vuelta."

  Zondag maakte Alejandro Valverde als dichtste belager van Primoz Roglic indruk, maandag kreeg de wereldkampioen extra seconden aangesmeerd. Tijdens de laatste 5 dagen van de waarheid moet Valverde een achterstand van 2'48" goedmaken.

   

  "Ik onthoud dat ik een heel sterk team heb, dat we in het klassement aan elkaar gewaagd zijn en dat ik met veel goesting en ambitie uitkijk naar wat er nog volgt in deze Vuelta", vertelde de Spanjaard vandaag op de rustdag. "Er komen nog kansen."

   

  "Er kan nog vanalles gebeuren. De leider kan nog kraken, ik kan meer tijd verliezen of winnen voor het eind van deze week. Alles kan nog. In het verleden zagen we al vaak dat de derde week zijn tol kan eisen, voor iedereen. Ik ben nog steeds ambitieus."

   

  "Natuurlijk, ik ben realistisch: Roglic is zo sterk op dit moment, maar we zagen hem in het verleden al kraken in de slotweek. En gisteren, bij de tweede aanval van Lopez, had hij het even moeilijk, al kwam hij wel nog terug."

   

  "Op dit moment ziet hij er nog steeds heel fris uit, maar we moeten het proberen. Ik heb al een mooi palmares, zeker in de Vuelta, maar ik ga er nog steeds voor. En als ik niet meer voor het allerhoogste kan gaan, dan zal ik dat podium zeker verdedigen."

  Vuelta a España
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1Salinas de Torrevieja - Torrevieja13.4 kmASTLópez
  2/>Benidorm - Calp199.6 kmN. QuintanaRoche
  3/>Ibi - Alicante188 kmBennettRoche
  4/>Cullera - El Puig175.5 kmJakobsenRoche
  5/>L'Eliana - Alto de Javalambre170.7 kmMadrazoLópez
  6/>Mora de Rubielos - Ares del Maestrat198.9 kmJe. HerradaTeuns
  7/>Onda - Alto Mas de la Costa183.2 kmValverdeLópez
  8/>Valls - Igualada166.9 kmN. ArndtEdet
  9/>Andorra la Vella - Alto Els Cortals d'Encamp94.4 kmPogacarN. Quintana
  10Jurançon - Pau36.2 kmRoglicRoglic
  11/>Saint-Palais - Dantxarinea180 kmIturriaRoglic
  12/>Los Arcos - Bilbao171.4 kmGilbertRoglic
  13/>Bilbao - Los Machucos166.4 kmPogacarRoglic
  14/>San Vicente de la Barquera - Oviedo188 kmBennettRoglic
  15/>Tineo - Puerto del Acebo154.4 kmKussRoglic
  16/>Pravia - Alto de la Cubilla144.4 kmFuglsangRoglic
  17/>Aranda de Duero - Guadalajara219.6 kmGilbertRoglic
  18/>Colmenar Viejo - Becerril de la Sierra178.2 kmHiguitaRoglic
  19/>Ávila - Toledo165.2 kmCavagnaRoglic
  20/>Arenas de San Pedro - Plataforma de Gredos190.4 kmPogacarRoglic
  21/>Fuenlabrada - Madrid106.6 kmJakobsenRoglic