Ga naar de inhoud

VIDEO: Daar zijn de WK-benen: Van der Poel blaast iedereen weg in Britse spurt

 di 10 september 2019 16:39
Van der Poel schreeuwt het uit.

Mathieu van der Poel (Corendon-Circus) heeft de 4e rit in de Ronde van Groot-Brittannië gewonnen. De Nederlander overrompelde een groepje met Ben Hermans in de slotkilometer. Na zijn jump en ritzege is hij ook de nieuwe leider.

Bekijk de ontknoping:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Van der Poel fluit Hermans terug in slotkilometer

De WK-hellingen werden vandaag niet betast, maar koersen in Yorkshire zou wel al iets duidelijk maken over de benen van de (potentiële) WK-gangers in het peloton van de Ronde van Groot-Brittannië.

 

Onder meer Tiesj Benoot en Gianni Moscon zetten hun beste beentje voor, maar hun inspanningen bleken vruchteloos. Een late alliantie tussen Tony Gallopin, Ben Hermans en James Shaw zag er rooskleuriger uit.

 

Het trio dook de slotkilometer met een kleine bonus in, maar pokerde net iets te veel. In de lastige slotkilometer kregen de 3 leiders ook nog eens een verkoudheid aangesmeerd door Mathieu van der Poel, die met een verwoestende versnelling iedereen op zijn plaats zette.


Jasper De Buyst eindigde op 3 seconden tweede. Met ook nog Tom Van Asbroeck, Xandro Meurisse, Ben Hermans en Tiesj Benoot finishten uiteindelijk 5 Belgen in de top 10. Van der Poel is na zijn explosie ook nipt de nieuwe leider.

Uitslag rit 4:
1. Mathieu van der Poel (Ned) 173 km in 4u23'08"
2. Jasper De Buyst op 3"
3. Simon Clarke (Aus) z.t.
4. Ben Swift (GBr)  
5. Amund Grøndahl Jansen (Noo)  
6. Tom Van Asbroeck  
7. Xandro Meurisse  
8. Ben Hermans  
9. Matteo Trentin (Ita)  
10. Tiesj Benoot  
Stand na rit 4:
1. Mathieu van der Poel (Ned) in 17u36'27"
2. Matteo Trentin (Ita) op 1"
3. Jasper De Buyst 7"
4. Simon Clarke (Aus) 14"
5. Mike Teunissen (Ned) 15"
6. Ben Swift (GBr) 19"
7. Amund Grøndahl Jansen (Noo) z.t.
8. Thomas Sprengers  
9. Nils Politt (Dui)  
10. Andrey Amador (CRi)