Roglic smoort geruchten in de kiem en tekent bij bij Jumbo-Visma

  Primoz Roglic

  Primoz Roglic

  Primoz Roglic heeft zijn contract bij Jumbo-Visma verlengd. De Sloveense ronderenner ligt nu tot en met 2023 vast bij de Nederlandse ploeg. Roglic werd in de Sloveense pers in verband gebracht met een transfer naar UAE.

  Primoz Roglic is bezig aan een topseizoen. De Sloveen won dit jaar de UAE Tour, Tirreno-Adriatico en de Ronde van Romandië. In de Giro eindigde hij als derde op het podium en nu lijkt hij op weg naar de eindzege in de Ronde van Spanje.

   

  Met de komst van Tom Dumoulin naar Jumbo-Visma zwollen de geruchten over een vertrek naar UAE Emirates aan. Daar zou hij aan de zijde van zijn jonge landgenoot Tadej Pogacar een geduchte tandem vormen. Maar net vandaag kondigt Jumbo dus aan dat Roglic langer blijft. 

   

  "De manier van werken van deze ploeg bevalt me. Het doet me deugd er deel van uit te maken”, zegt Roglic. "Het draait om samenwerken. We hebben inmiddels samen een aardig niveau bereikt en ik geloof er heilig in dat we nog meer kunnen bereiken."

   

  "Het belangrijkste argument om te blijven is dat ik hier kansen krijg. Ik houd van winnen en die mogelijkheid heb ik binnen de ploeg. Ik heb er dus niet lang over na hoeven te denken. Ik voel me hier thuis."

  Jumbo-Visma kondigt het nieuws aan met dit filmpje