Geen ninja's meer in de NBA: hoofdband met losse eindjes wordt verboden

  Sacramento-speler De'Aaron Fox moet op zoek naar een nieuwe hoofdband.

  Sacramento-speler De'Aaron Fox moet op zoek naar een nieuwe hoofdband.

  NBA-spelers hebben doorgaans geen problemen om de eindjes aan elkaar te knopen en vanaf komend seizoen zullen ze dat ook niet meer hoeven te doen met de populaire "ninja-hoofdbanden". Die worden immers verboden.

  Een handvol spelers draagt tijdens een wedstrijd graag een hoofdband. Bij de ene is dat functioneel (tegen zweet), bij de meer modebewuste basketballer eerder als accessoire. Vorig seizoen doken plots de zogenaamde "ninja-hoofdbanden" op, die geknoopt moeten worden en achteraan twee losse eindjes hebben.

   

  De NBA liet aanvankelijk begaan, maar heeft nu beslist om de bewuste hoofdbanden vanaf volgend seizoen niet meer toe te laten. "De ninja-hoofdband hoort niet bij de officiële uitrusting. Sommige teams hadden vragen over de veiligheid, de lengte van de lintjes en de manier waarop de band geknoopt wordt. De clubs zijn al even op de hoogte dat de ninja-hoofdband niet meer toegelaten zal zijn."