Lyra-Lierse strikt Messoudi: "Wil hier meestrijden voor de titel"

  Messoudi gaat in 3e amateur voetballen.

  Mo Messoudi kapt met profvoetbal en gaat op zoek naar voetbalplezier in de 3e amateurklasse. De aanvallende middenvelder heeft zijn handtekening gezet bij het ambitieuze Lyra-Lierse. "De club hunkert naar een promotie en daar wil ik graag aan meewerken", vertelt de 35-jarige Messoudi aan Sporza.

  Mo Messoudi verdedigde de voorbije 3 seizoenen de kleuren van Beerschot, maar daar werd zijn contract niet verlengd. "Beerschot heeft altijd duidelijk gezegd dat mijn contract enkel verlengd zou worden bij promotie. Het is wel mooi dat ik mijn profcarrière kon afsluiten bij Beerschot. Op dat vlak was de cirkel wel rond", zegt Messoudi.

   

  "Het is jammer genoeg niet gelukt om met Beerschot weer in 1A te voetballen. Maar ik ben intussen 35 en ik ben 17 jaar prof geweest. Op een bepaald moment moet je afscheid nemen en dat moment is nu gekomen. Bij Lyra-Lierse kom ik in een fijne omgeving terecht en bovendien krijg ik van de club ook de mogelijkheid om mijn werk naast het veld te doen, zoals mijn job als tv-analist en mijn trainersopleiding."

   

  "Ik ken de club via Eric Van Meir en ben bevriend met meerdere spelers”, zegt Messoudi. "Ik wou absoluut nog minstens een jaar verder voetballen en vooral het spelplezier terugvinden bij een club met een echte voetbalsfeer en een gezonde sportieve ambitie. Ik ben op de ideale leeftijd gekomen om deze keuze te kunnen maken. Het past ook perfect binnen mijn toekomstplannen." 

   

  "Het voetbalplezier zal er zeker niet aan ontbreken. Deze club hunkert naar de promotie en daar wil ik graag bij helpen. Ik kan het niveau in 3e amateur nog niet zo goed inschatten, maar we hebben toch een aantal ex-profs in onze ploeg. Ik denk dat we een ploeg hebben die moet kunnen meestrijden voor de titel."

   

  "Hoe ik terugkijk op mijn profcarrière? Misschien zat er meer in, maar ik heb nergens spijt van. Ik ben heel tevreden. Ik onthoud onder meer de bekerzege met Beerschot in 2005 en 2x Play-off I met Kortrijk. Ook de laatste seizoenen bij Beerschot waren heel leuk, met veel zeges en goed voetbal."