Groenewegen is te snel voor Van der Poel in stevige sprint bergop

  Groenewegen won ook al de openingsrit.

  Dylan Groenewegen heeft Jumbo-Visma opnieuw een dagzege geschonken in de Ronde van Groot-Brittannië. De Nederlandse sprintbom was meer dan een fietslengte sneller dan zijn landgenoot Mathieu van der Poel. Matteo Trentin mag zijn leiderstrui aanhouden.

  Dries De Bondt en Christophe Noppe vertegenwoordigden ons land in een vlucht waar voor de rest weinig over te vertellen valt. Wel boeiend werd het op zo'n 60 kilometer van de meet. Een trein sneed het peloton in twee en de wedstrijdjury besliste iedereen te ter plaatse te laten wachten, ook de kopgroep tot de normale situatie weer hersteld was.

   

  Na zo'n twintig minuten kon de koers weer zijn gangetje gaan en de ploegen die mikten op een dagzege reden het gat op de koplopers net op tijd dicht. Dylan Groenewegen wachtte niet lang om aan zijn sprint te beginnen. Een gewaagde gok, maar hij hield zijn inspanning vol tot aan de meet.

   

  Niemand raakte nog op het wiel van de machtige Nederlander, ook landgenoot Mathieu van der Poel niet. Die knokte zich een weg naar de tweede plek. Cimolai werd derde, Mike Teunissen pakte nog net de vierde plaats voor leider Matteo Trentin.

  Uitslag 3e rit

  1. Dylan Groenewegen (Ned) - in 4u37'53"
  2. Mathieu van der Poel (Ned) - allen z.t.
  3. Davide Cimolai (Ita)
  4. Mike Teunissen (Ned)
  5. Matteo Trentin (Ita)
  6. Amund Grondahl Jansen (Noo)
  7. Matthew Walls (GBr)
  8. Alex Edmindson (Aus)
  9. Nils Eekhoff (Ned)
  10. Danilo Wyss (Zwi)

  Klassement

  1. Matteo Trentin (Ita)
  2. Davide Cimolai (Ita)
  3. Mathieu van der Poel (Ned)
  4. Mike Teunissen (Ned)
  5. Simon Clarke (Aus)
  6. Ben Swift (GBr)
  7. Loïc Vliegen
  8. Alex Edmondson (Aus)
  9. Danilo Wyss (Zwi)
  10. Amund Grondahl Jansen (Noo)